Pazartesi, Eylül 30, 2024

Yeni Opel Corsa Duyuruldu! 2024 ile Neler Değişiyor?

Uzun süredir tasarımını koruyan Opel Corsa, aradan geçen yıllardan sonra sonunda değişim rüzgarıyla karşımızda. Yeni Opel Corsa kısa süre önce duyuruldu. Tasarımsal olarak eski neslin üzerine birçok farklı dokunuşla gelen yeni model, Opel’in son otomobil trendlerini de yansıtacak gibi duruyor.

Sözü hiç uzatmadan yeni nesil ile beraber nasıl değişimler yapıldığına ve teknik açıdan ne kadar daha iyi bir araçtan söz edildiğine geçmek istiyorum.

Yeni Opel Corsa Neler Sunuyor?

İlk etapta tasarım açısından bir değerlendirme yapmak gerekecek. Yine CMP mimarisini kullanan yeni model, son tasarım diline geçiş yapıyor. Yeni bu da demek oluyor ki Vizör tasarım dediğimiz tasarımı bu modelde de görmek mümkün olacak.

Vizör tasarımla beraber kullanılan Matrix LED farlar yine bu model için de geçerli olan farlar. Standart olarak temel versiyondan itibaren bu farlar tercih edilmiş.

Opel Corsa

14 kontrol edilebilir LED ile sunulan farların, eski nesle göre çok daha geniş bir aydınlatma mesafesi olduğundan ve farların adaptif olduğundan söz edildi.

Opel Corsa

Aracın arka kısmına baktığımız zaman, yine Vizör yapısının devam ettirildiğini görmekteyiz. Bu kısımda Opel logosunun hemen altında geniş puntolarla yazılmış olan Corsa yazısını görüyoruz.

Aracın lansman renginin de değiştirildiğini belirtelim. 2024 Opel Corsa ile beraber lansman rengi Grafik Grisi olarak karşımıza çıktı. Gösterilen yeni renk, adından da anlayacağınız gibi genel gri tonları ve siyah tonları ağırlıklı bir renk.

BENZER:  Fiyatı Sevindirdi! Chery Tiggo 8 Pro Türkiye Fiyatı ve Özellikleri

İç Tasarımda Yapı Nasıl?

Aracın yeni versiyonundan itibaren AppleCarPlay ve Android Auto desteği sunulmuş durumda. Üst paketlere geçildiği zaman 10 inç büyüklüğünde Snapdragon işlemciden güç alan, yeni multimedya ekranına geçiş yapmak da mümkün olacak.

Yeni multimedya sisteminde “Hey Opel” sesli komut artısı, OTA üzerinden güncelleme artısı ve yeni grafik görüntüleme düzeni gibi artılar karşımıza çıkıyor. Bunun dışında iç kısımda tasarım büyük ölçüde benzer.

Opel Corsa

Teknik Veriler ve Motor

Yeni Opel Corsa, motor konusunda daha zengin seçenekler ile gelecek. 1.2 litrelik içten yanmalı motor, yeni kasada da devam ediyor. Fakat artık yarı hibrit seçeneğinin sunulduğunu da görüyoruz.

Hibrit kısımda 136 beygirlik ve 100 beygirlik iki ayrı seçenek olacak. Çift kavramalı şanzıman ile gelecek bu seçenekler dışında, 130 ve 100 beygirlik turbo benzinli motorlar da kullanılmaya devam edecek.

Bir değişim haberi de Corsa-e modeli için geçerli. Bu modelde de 115kW (156 beygir) çıkış gücü ve 260Nm tork sunan bir elektrikli motor seçeneği göreceğiz. Menzil değeri de 402 km seviyelerine kadar çıkacak.

Yeni Opel Corsa için açıklanan bilgiler bunlar. Makyajlanan model için satışların başlamasına var. 2023 yılının 4. çeyrek sonlarında aracın satışlarının başlaması bekleniyor. Ülkemizde satışların ne zaman olacağını ise zamanla göreceğiz.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler