Cuma, Mart 29, 2024

Yeni Renault Kangoo elektrikli olarak satışa çıkıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elektrikli otomobiller kervanına yakından takip eden Renault firması da katılıyor. Ticari sınıfta çok tutulan araç olan Renault Kangoo, Türkiye dahil pek çok ülkede elektrikli olarak satışa çıkacak. Yeni nesil motoru ve teknik özellikleri aracın albenisini yükseltiyor.

Biliyorsunuz, artık dünya elektrikli otomobiller ile yoluna devam etmeye hazırlanıyor. Şuanda dizel, benzinli ve LPG adı verdiğimiz sistemler kullanılırken, çok yakında bu segmentler ortadan kaldırılarak elektrikli araçlara geçiş yapılmış olacak. Renault ise yeni Kangoo modelini elektrikli olarak hazırlayarak piyasaya sunacak. Üstelik yeni nesil motoru sayesinde menzil değeri %50 oranında artış gösterecek.

renault kangoo ze elektrikli 004
Elektrikli modelin adı Kangoo Z.E olarak adlandırıldığı gibi, sınıfının en uzun menzilli elektrikli otomobili olacak. Bu şekilde batarya kombinasyonu üst düzey teknoloji ile buluşturularak fazladan 100 kilometre mesafe katedebilmek mümkün olacak. Aynı zamanda 2017 Renault Kangoo Z.E için test koşulları toplamda 272 kilometreyi işaret ediyor. Yani tek batarya ile 272 kilometre yol yapabilmek mümkün olacak.

renault kangoo ze elektrikli 003
Ocak ayında duyurulacak olan yeni Kangoo Z.E için satış fiyatı henüz belirlenmedi. Fakat akıllarda şöyle bir soru var; bu model Türkiye’ye gelecek olursa insanlar şarj istasyonu aramak zorunda kalabilir. Bunun için ya bir çözüm üretilecek, ya da Renault elektrikli Kangoo Z.E modelini Türkiye topraklarına getirmeyecek. Bunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler