Cuma, Mart 29, 2024

Yeni S Pen Evrim Geçirdi! Samsung Galaxy Note 9 Neler Sunuyor?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Vivo ve Oppo üreticilerinden sonra, Samsung 2018’in ikinci yarısında yeni amiral gemisi Galaxy Note 9 modelini duyurdu. Qualcomm Snapdragon 845 mobil platformunu kullanarak gelen akıllı telefon, ABD’nin New York şehrinde düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu. Ayrıca Galaxy Note serinin vazgeçilmezi olan S Pen‘de evrim geçirdi. Akıllı telefon sektörü hızlar ilerlerken, “bu özellikler daha nereye kadar gidecek” diye insan düşünmüyor değil.

Samsung Galaxy Note 9 Neler Sunuyor?

Öncelikle satış fiyatını merak ediyorsunuz biliyorum. Şuanda Türkiye’de çeşitli e-ticaret sitelerinde 6398 TL‘den başlayan fiyatlar ile stoklar girmeye başladı. Özellik tarafında ise Samsung Galaxy Note 9 6.4 inç Super AMOLED ekranı, 2960 x 1440 px ekran çözünürlüğü, 521 ppi (piksel başına düşen inç sayısı) ile geliyor. 

6TR LPDDR4 belleği Galaxy Note 8 serisi ile aynı kalırken, Note 9 modelinde 128 GB depolama (UFS) ve LPDDR4 8 GB’a kadar bellek kapasitesi sunuyor. Dileyen kullanıcılar depolama tarafında 512 GB olan modelini de satın alabilecekler.

Önemli Detay: 512 GB depolama alanı hafıza kartı değil. Yanlış anlaşılmasın! Samsung burada dahili depolamayı tam 512 GB‘a kadar yükseltmiş. İnanılmaz bir rakam değil mi? Bitmedi, isteyen kullanıcılar microSD kart ile birlikte depolama ihtiyaçlarını daha da arttırabilecek.

Türkiye’de ise şuanda sadece 128 GB versiyonları satışta. 512 GB modelinin ilk olarak Çin’de satışta olacağı söyleniyor.

samsung note 9 ozellikleri

Samsung Galaxy Note 9 Teknik Özellikler

Cihaz 2.7 GHz CPU frekansı, 8 çekirdeği ve Exynos 9 Series 9810 yonga seti ile birlikte geliyor. Aslında Galaxy Note 9‘a bu saatten sonra “akıllı telefon” demek doğru olmayacaktır. Zira içermiş olduğu üstün teknik özellikleri ile adeta günümüz bilgisayarlarına taş çıkartacak nitelikte.

Ana işlemci ise Quad-core 2.7 GHz Mongoose M3’a emanet. Grafik mimarilerinde de işlemelerin son derece pürüzsüz olması için Mali-G72 MP18 kullanılmış. Şuanda zaten grafik mimarisi konusunda en son çıkan mimari diyebiliriz.

Diğer özellikler ise şu şekilde;

  • CPU Üretim Teknolojisi: 10 Nm
  • RAM: 6 GB – 8 GB
  • RAM Tipi: LPDDR4X
  • Batarya: 4000 mAh (Li-Ion)
  • Kamera Çözünürlüğü: 12 MP
  • Diyafram Açıklığı: 1.5 – Maksimum: 2.4’e kadar çıkabilir
  • Video FPS Değeri: 60 FPS
  • Video Kayıt Çözünürlüğü: 2160p (Ultra HD) 4K
  • İkincil Kamera Çözünürlüğü: 12 MP
  • Ön Kamera Çözünürlüğü: 8 MP
  • Ön Kamera Video Çözünürlüğü: 1440p
  • Ön Kamera FPS Değeri: 30 FPS
  • İşletim Sistemi: Android 8.1 (Oreo)
  • SAR Değeri: 0.381 W/kg


Kablosuz Şarj Desteği Ne Alemde?

Samsung Galaxy Note 9 geliştirilirken tabii ki kullanıcıların alıştığı pek çok ayrıntıyı da peşinde getiriyor. Bunlardan bir tanesi de kablosuz şarj desteği. Yine Note 9‘da ayrıca satın alabileceğiniz kablosuz şarj desteği mevcut.

IP68 sertifikasına sahip olan Note 9 aynı zamanda toz ve su geçirmiyor. Bunların testlerini yine cihaz piyasaya sürüldüğünde göreceğiz.

samsung galaxy note 9

samsung galaxy s9

Galaxy Note 9 ile Note 8 Arasındaki En Büyük Fark Nedir?

Hiç şüphesiz S Pen diyebilirim. Yeni nesil S Pen, kullanıcıların Selfie çekmelerine, grup fotoğrafı çekebilmelerine, slayt gösterilerini yapabilmelerine, tek tuş ile video duraklatabilmelerine, tek dokunuş ile Bluetooth (BLE) ekleyebilmeye fırsat sunuyor.

Dilerseniz daha sonradan kendi S Pen‘ininizi geliştirerek daha fazla uygulama veya içerik entegre edebiliyorsunuz. Renk olarak telefon ile birlikte gelecek olan S Pen’i Okyanus Mavisi, Parlak Sarı, Gece Mavisi Siyahı, Lavanta Mor ve Metalik Bakır renkleri ile bulabileceksiniz.

Samsung Galaxy Note 9 24 Ağustos 2018 tarihinde dünya genelinde listelenerek satışa çıkacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Samsung note 9 un avrupa için üretilen modelinin SAR DEĞERİNİN 1.5 w/kg gibi KORKUÇ BİR RAKAM OLDUĞUNU NEDEN YAZMADINIZ ? bedava dahi verseler kullanmayın …

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler