Cuma, Nisan 26, 2024

Yeni tanıtılan Raspberry Pi Zero Wireless çıktığı anda tükendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

2009 yılından bugüne kadar geliştirilen Raspberry yeni Pi Zero Wireless modelini piyasaya sundu. Yeni cihaz isminden de görebileceğimiz üzere Wireless ve Bluetooth desteği ile birlikte geliyor. Ancak milyonlarca kullanıcı fiyatının çok uygun olması nedeniyle anında stokları tüketti.

Raspberry Pi Zero Wireless neler sunuyor ?

Sade, beyaz ve küçük tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken Raspberry Pi Zero Wireless modelinin önceki modellerine göre çok tutmasının sebebi ise artık Wi-Fi destekliyor olması. Bu önemli desteği cihazlara kazandırdıktan sonra resmi tanıtımını yapan ekip, cihazı 10 dolardan satıyor.

Cihazın yeni özellikleri arasında ise 512 MB RAM, CSI kamera kontrolü ve Wi-Fi ön plana çıkıyor. Diğer özellikleri ise eski modellerde bulunan 1 GHz hızındaki işlemcisi, micro USB güç bağlantısı ve Bluetooth 4.0 özelliği ile geliyor. Ek olarak 802.11n kablosuz ağ protokolünün de altını çizelim.

Duyurulardan sonra Raspberry Pi Foundation yeni bir kasaya kavuştu. Önceki modellere göre daha kompakt olan model, kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Çok yakında Pi Zero Wireless modelini Amazon veya AliExpress gibi ticaret sitelerinden temin edebileceğiz.

Raspberry Pi ZERO Wireless 002
Raspberry Pi Zero Wireless özellikler

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler