Cuma, Nisan 26, 2024

Yeni Windows 10 Güncellemesi ile Güncelleştirme Seçenekleri Genişletiliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sistemi başlatır başlatmaz çalışan güncellemeler, en olmadık yerde yeniden başlatmalar, çıkışından bu yana Windows 10 için çile haline gelmişti. Kullanıcıların sesine kulak veren Microsoft, nihayet bu sorunları çözecek olan güncelleştirme seçeneklerini bir sonraki güncellemesine ekliyor.

Microsoft’un son işletim sistemi Windows 10, son ve tek olması sebebi ile sürekli olarak büyük güncelleştirmeler alıyor. Elbette güncelleştirme kavramı her işletim sistemi ve yazılım için kabul edilir bir şey lakin Windows tarafında güncelleştirme işleyişi inanılmaz seviyede can sıkıcı olmaya başladı.

Sistem her kullanıcıyı son sürüme yükseltme noktasında zorladığı için uygulanan birçok ayar bu noktada faydasız kalıyordu. Ancak ortaya çıkan bilgilere göre Microsoft, sıradaki Windows 10 güncellemesi ile bu pürüzleri ortadan kaldıracak.

35 Gün Boyunca Güncelleme Yok

Yeni güncellemenin içeriğine göre kullanıcılar, Windows 10 güncellemeleri üzerinde daha geniş yetkiye sahip olacaklar. Bu noktada firma, kullanıcılara mevcut büyük sürümün geçerliliğini kaybedene kadar büyük güncellemeleri duraklatma hakkı tanıyacak. Ayrıca tüm güncellemeler üzerinde 35 günlük bir duraklatma hakkı da mevcut olacak.

Yeni Windows 10 Güncellemesi ile Güncelleştirme Seçenekleri Genişletiliyor

Bildiğiniz gibi Microsoft, her yıl iki büyük güncelleme sunuyor. İşte bu güncellemeler (1809 gibi) güncelleme desteğini kaybedene kadar güncelleme yapılmadan kullanılmaya devam edilebilecek. Dolayısı ile bu büyük güncellemelerin yükseltilmesini 18 ay kadar durdurabileceksiniz. 

Bu seçenekler esasen işletim sisteminde geç kalınmış özellikler. Zira Windows 10’un her yeni büyük güncellemesinde birçok hata barındırdığını biliyoruz. Sistemin kullanıcıyı zorla yükseltmesi de bu hatalardan pay almasına sebep oluyordu. Neyse ki Microsoft, bu noktada da kullanıcıların beğenisini kazanacak bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Yeni özellikler önümüzdeki Mayıs ayında gelecek olan Windows 10 1903 sürümü ile hayata geçirilecek. Büyük güncelleştirmeleri durdurma desteği ise 1803 sürümüne kadar sunulacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler