Perşembe, Nisan 25, 2024

Yeni Windows 10 Güncellemeleri İçin 7GB Alan Gerekecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi Windows, son sürümü Windows 10 ile birlikte tek bir işletim sistemi hedefinde adım adım ilerliyor. Her yıl iki büyük güncelleme ile geliştirilen yazılım, artık güncellemeler için 7GB boş alan isteyecek.

Her yılın başlarında ve sonlarında gelen Windows 10 güncelleştirmeleri, her ne kadar birçok sorunu beraberinde getiriyor olsa da, gelişimine devam ederek iyi bir sistem olmaya çalışıyor. Bu yılın ortalarına doğru yeni bir 19H sürüm numaralı bir Windows 10 güncellemesi de çeşitli geliştiriciler tarafından deneniyor. Ortaya çıkan bilgilere göre ise bu ve sonraki tüm güncellemeler artık 7GB depolama alanı talep edecek.

windows 10 güncelleştirmeleri 7gb alan isteyecek

Her ne kadar talep edilen bu miktar, güncelleştirme boyutları için oldukça yeterli olsa da, 32GB eMMC ya da 120GB SSD üzerine kurulu sistemler için kritik sıkıntılar doğurabilir. Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre ise bu ayrılmış 7GB alan ne yazık ki geri alınamayacak. Yani format esnasında oluşturulan ek birimlere benzer bir yapı göreceğiz.

Yine de Microsoft, indirilecek güncelleştirmelerde isteğe bağlı özelliklerin kullanıcılar tarafından güncelleme dışında tutulabileceğini belirtiyor. Yani bazı özelliklerin indirilmemesini tercih edebileceğiz. Önümüzdeki aylarda gelecek 19H güncellemesi ile hayata geçirilecek bu sistem sonraki tüm güncellemeleri de kapsayacak.

7GB güncelleme alanı sizin için önem arz ediyor mu?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler