Cuma, Nisan 26, 2024

Yeni Xiaomi Telefonları Tamamen Kablosuz Şarj Desteği ile Gelebilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geride bıraktığımız aylarda Çin’li teknoloji devlerinden Xiaomi, akıllı telefonunuzun pilini sadece sekiz dakika gibi kısa bir sürede tamamen şarj edebilen 200W’lık hızlı şarj teknolojisini piyasaya sürdü. Çığır açan hızlı şarj teknolojisinin yanı sıra Çinli şirket, tüketiciler için başka fütüristik şarj teknolojisi patentlerine de sahip.

Çinli telefon ve teknoloji üreticisi kısa süre önce CNIPA’ya (Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi) bir patent başvurusunda bulundu ve cihazları şarj etmek için ses kullanacak bir şarj teknolojisinin ayrıntılarını paylaştı.

Patente konu olan yeni teknoloji teknolojisi, ses titreşimini alternatif akıma (AC) ve ardından doğru akıma (DC) dönüştürülecek olan mekanik titreşime dönüştürmek için bir ses bazlı şarj cihazı, bir enerji depolama cihazı ve bir elektronik cihaz kullanıyor.

Xiaomi’nin patentli şarj teknolojisi, akıllı telefon üreticilerinin akıllı telefonun veya diğer cihazların pilini şarj etmek için bir elektrik prizine olan zorunluluğumuzu ortadan kaldıracak ve tüm bunlar ancak Xiaomi’nin bu fikri hayata geçirmesi ve bu teknolojiyi piyasaya sürmesi durumunda gerçekleşecek. Şu anda patent aşamasında bulunan teknoloji, yakın zaman içerisinde şirketin gerçekleştireceği herhangi bir lansmanda tüketicilerin karşısına çıkabilir veya çıkmayabilir, bu konuda net bir bilgimiz yok ancak patent başvurusu yapıldığına göre lansman ya bu sene içerisinde ya da gelecek sene içerisinde gerçekleşecektir..

Ayrıca şirket bunlara ek olarak, kısa süre önce bir cihazı kablosuz olarak şarj eden Air Charge isimli teknolojisini bir lansman aracılığıyla tüketicilere tanıttı. Bu da bize Xiaomi’nin patentli şarj teknolojisini önümüzdeki yıllarda pazara sunabileceği konusunda biraz umut veriyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler