Cuma, Nisan 26, 2024

Yenilenen Microsoft Store, Windows 10 Cihazlara Gelecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geride bıraktığımız gün (24 Haziran 2021) Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım devlerinden Microsoft, yeni nesil işletim sistemi olan Windows 11’i resmi olarak duyurdu ve yaklaşmakta olan masaüstü işletim sistemine gelecek tüm yeni özellikleri ve değişiklikleri sergiledi. Görsel değişikliklerin yanı sıra şirket, yeni bir mağaza politikası ve büyük görsel değişiklikler ve geliştiricilerin mağazada paketlenmemiş win32 uygulamaları yayınlama yeteneği olan yeni Microsoft Mağazası için bazı radikal değişiklikleri de duyurdu.

Tüm bu değişiklikler heyecan verici ve Microsoft’un Windows konusunda oldukça ciddi olduğunun bir kanıtı olsa da, Windows 11 için minimum donanım gereksinimi, birçok kullanıcının en son Windows işletim sistemine güncelleme yapmasını engelliyor. Durum böyle olursa, Windows 11’in önümüzdeki birkaç yıl içinde Windows 10 pazar payını aşması pek mümkün olmayacak.

Hangisi bu soruyu akla getiriyor: Geliştiriciler, en azından başlangıçta, önemli sayıda kullanıcısı olmayacak bir mağazada paketlenmemiş Win32 uygulamalarını neden yayınlamaya zahmet etsinler?

Android apps Microsoft Store
Yenilenen Microsoft Store

Pekala, geliştiricilerin hiç düşünmeden Store’da paketlenmemiş Win32 uygulamalarını yayınlamalarının nedeni, yeni Microsoft Store’un Windows 11’e özel bir mağaza olmayacağıdır. Microsoft’un dün duyurduğu gibi, yeni Microsoft Store şu anda toplamda 1,3 milyardan fazla cihazda çalışan Windows 10 işletim sistemi için kullanılabilecek. Bu nedenle, geliştiricilerin önemli sayıda kullanıcının Windows 11’e yükseltip yükseltmeyeceği konusunda endişelenmesine gerek kalmayacak.

Bu, Google Chrome, Firefox, Microsoft’un kendi Visual Studio’su, Microsoft Teams gibi uygulamaların artık Windows 10’da Microsoft Store’dan indirilebileceği anlamına geliyor ve artık tarayıcıdan indirme devri sona eriyor.

Yeni Mağaza, Windows 10’da Android uygulamalarını çalıştıracak mı?

Bildiğiniz üzere dün Microsoft etkinliğinde tanıtılan içerikleri burada sizlerle paylaşmıştık ve bir diğer konu başlığı ise Android uygulamalarının doğrudan Windows 11’de çalışabileceği idi. Evet, artık Android aplikasyonlarını doğrudan Windows 11’e Amazon App Store aracılığıyla kurabileceksiniz.

Yenilenen Microsoft Store ile entegrasyonu bulunan Amazon App Store, bu destek ile birlikte Windows 10 kullanıcılarının makinalarında Android uygulamalarını çalıştırmasına izin verecek mi? Bilmiyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler