Cuma, Nisan 26, 2024

Yenilenmiş Huawei Mate 9 Rehberi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei Technologies adı altında üretilen ve geçtiğimiz günlerde Almanya Münih’te tanıtımı gerçekleştirilen yeni Huawei Mate 9 sonunda kullanıcılar ile buluştu. Cihaz başarılı tasarımı, gelişmiş teknik özellikleri ve yenilikleri ile göze çarparken, biz de Huawei Mate 9 rehberi oluşturarak tüm detayları sizlerle paylaşalım dedik..

Huawei Mate 9 Neler Sunuyor ?

Şuanda Huawei Mate 9‘da dünyanın en yüksek performansına sahip işlemcisi olan Kirin 960 yonga seti bulunuyor. Açıkçası Mate 9‘dan beklentim oldukça yüksekti onu itiraf edeyim. Ancak bu kadar iddialı bir akıllı telefon yapacaklarını düşünmemiştim.

Huawei İş Grubu CEO’su olan Richard Yu tanıtımda şu açıklamaları yaparken dikkatimi çekmişti: “Bizler Huawei Mate 9‘u geliştirirken, “akıllı telefon deneyimlerinin tüm bileşenlerini nasıl bir arada mükemmel kılabiliriz ?” sorusu ile başladık. Ardından bugün kullanıcılara göre nelerin önemli olduğunu listeledik. Şimdi ise donanım ve yazılım inovasyonunda sahnenin en önünde yer alabilecek bir ürün ortaya çıkarttık. İşte karşınızda yenilenmiş Huawei Mate 9.” açıklamalarında bulundu.

huawei-mate-9-yeni-005
Teknik Detaylarda Neler Var ?

Rehberin en sonunda Huawei Mate 9‘un tüm teknik özelliklerini sizlerle ayrıca paylaşacağım. Ancak önemli detayları da es geçelim istemedim. Çünkü bu teknik özellikler diğer akıllı telefonlara göre bir tık daha ön plana çıkıyor.

❱ Dünyanın en yüksek performanslı işlemcisi Kirin 960 yonga seti

❱ 20 dakikalık şarj ile tüm gün kullanma imkanı sunan Super Charge teknolojisi

❱ Hibrit zoom ile kamerada bozulmalar yaşamadan yakınlaşabilme

❱ 12 megapiksellik RGP sensörlü Leica arka kamera

❱ Çift tıklama ile cihazın tüm özelliklerine ulaşılabilmeyi sağlayan EMUI 5.0 arayüz

❱ Megapiksel monokrom sensör desteği

huawei-mate-9-yeni-003
Kirin 960 Performansı Nasıl Etkileyecek ?

Şuanda akıllı telefon pazarında 100 milyonu aşkın Huawei akıllı telefon bulunuyor. Kirin yonga seti ile birlikte güç ve deneyim hedeflenirken, Mate 9 ile kolay kullanım algoritması sayesinde yüksek performans hedefleniyor. Huawei Mate 9‘da Kirin 960 ile birlikte ARM Cortex-A73/A53 sekiz çekirdekli işlemci ve Mali G71 sekiz çekirdekli grafik işlemcisi görev yapıyor.

Sekiz çekirdekli işlemci performans tarafında gerçekten tatmin edici diyebilirim. Aynı zamanda enerji ihtiyacı bu işlemci ve yonga setlerinde %15 oranında düşüş gösteriyor. Grafik işlemci tarafında da önceki modeller ile kıyaslandığında %180 performans artışı gösteriyor. Ek olarak Kirin 960 ile Android 7.0 Vulkan grafik standartlarına göre grafik performansını %400 arttırmış durumda. Yani artık akıllı telefonlarımıza sadece “akıllı” demek yetmiyor. Onlar artık birer bilgisayar eşdeğerine gelmiş durumda.

huawei-mate-9-yeni-001
Batarya Ne Durumda ?

Bir akıllı telefonun albenisini sağlayan en büyük etken sizce nedir ? Bu soru çok göreceli olduğu için kimisi performans, kimisi grafik, kimisi de kamera diyecektir. Fakat batarya olmadığı sürece hiçbirisinin anlamı yok. Sürekli söylüyorum bilirsiniz; bataryalar artık akıllı telefonlarda minimum 3000 mAh’ın altında olmaması gereklidir. Olsa bile Apple’ın standartlarında olduğu gibi 2160 mAh ile bir günü devirebilmelidir. Bir akıllı telefon satın alıyorsanız ve bataryası 1 gün gitmiyorsa, bırakın o cihazı kendi haline.

Huawei Mate 9 cephesinde ise Super Charge teknolojisi gözümüze çarpıyor. 4000 mAh bataryası ile birlikte iki günden fazla kesintisiz kullanım olanağı sunuyor. Huawei Mate 9 incelemesini henüz yapmadığımız için bu rakamdan emin olamadık fakat güçlü bir iddia.

Süper Şarj teknolojisi 5A’yı desteklediği için 20 dakikada şarj fullenebiliyor. Dahası ise iki filmi ard arda izleyebilmek için 10 dakikalık şarj yeterli olduğu söyleniyor. Rakamlar gerçekten doğru çıkarsa, Huawei Mate 9 bu seneye damgasını vurabilir.

huawei-mate-9-yeni-004
Kamera Performansı

Akıllı telefonların kameraları da artık lüks olmaktan çıkıp standart haline gelmiş durumda. Şimdi Mate 9’dan düşük bir kamera beklemek doğru olmaz. Leica mühendisliği ile birleşen Huawei, bu bağlamda ikinci kuşak çift lensli kameralar kullanmış. 12 megapiksellik f/2.2 RGB sensörlü ön kameranın yanı sıra, 20 megapiksellik f/2.2 monokrom sensörlü arka kamerası gerçekten çok tatmin edici düzeyde.

Kamera 4-1 hibrit otomatik odaklama, lazer odaklama, faz algılamalı odaklama, derin odaklama ve kontrast odaklama gibi pek çok özellik ile birlikte geliyor.

Bir de Tasarıma Bakalım

Buraya kadar indikten sonra yenilenen Huawei Mate 9‘un tasarımlarını görerek geldiniz. Açıkçası cihazın göz alıcı bir tasarıma sahip olduğunu vurgulamam gerekir. Yekpare metal gövdesi, Porsche’dan esinlenilen görüntüsü ve 5.9 inç boyutundaki AMOLED ekranı ile gayet başarılı diyebilirim. Telefon zaten yumuşak ve zarif olduğu için elinize aldığınızda o yumuşak hissi yaşayabiliyorsunuz.

Telefon sadece grafit ve siyah olarak piyasaya sürüleceği gibi, Porsche tasarımlı Huawei Mate 9 ise sadece Porsche Design mağazalarında satışa sunulacak.

huawei-mate-9-yeni-002
Android’de Nerelerdeyiz ?

Bu kadar teknik özellikten sonra düşük bir android sürümü beklemek doğru olmaz. Yenilenen Huawei Mate 9‘da EMUI 5.0 devreye girdikten sonra, yepyeni bir arayüz kullanıcıları karşılıyor. Android versiyonu ise v.7.0 Nougat olarak karşımıza çıkıyor.

Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler