Cuma, Mart 29, 2024

Yerli Marka Reeder, Türkiye’de Akıllı Telefon Üreteceklerini Açıkladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şuanda merkezi İstanbul’da bulunan yerli akıllı telefon ve teknoloji ürünleri üreticisi olan Reeder, çok yakında P13 Life adını verdikleri akıllı telefonlarının üretimini tamamlayacaklarını açıkladı. Cihazın hazırlıkları tamamlandıktan sonra Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu’ndan onay almak için ayrı bir süreç geçirecek.

Yeni Yerli Telefon Reeder P13 Life Nasıl Olacak?

Şuan için günde 250 adet toplamda bir yıl içerisinde 70 bin adet üretileceği belirtilen Reeder P13 Life akıllı telefonda 1 GB RAM, 16 GB dahili depolama alanı, 2500 mAh batarya, 5 Megapiksel ön, 8 Megapiksel arka kameraya sahip olacak. Türkiye satış fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmazken, giriş seviye seviye bir cihaz olacağı aşikâr.

Selef modeller ile kıyasladığımızda tahmini satış fiyatının 1000 TL ile 1299 TL arasında olmasını bekliyoruz.

reeder akilli telefon 002

Samsun’da Üretim Fabrikası Bulunuyor

Reeder’ın yeni üreteceği P13 Life akıllı telefonu dahil pek çok model şuanda Samsun’da bulunan üretim tesisinden geçiyor. Samsun Operasyon Merkezi Genel Müdürü olan Hakan Binoz cihaz hakkında bir kaç detay vererek şunları söyledi; “Cihaz Android 8.1 işletim sistemi ile birlikte gelecek. Bu durum bize büyük hız ve güvenilirlik kazandırıyor. Çünkü bu cihaz, yeni bir sürüm.” dedi.

Açıkçası telefon piyasaya sürülmeden yorum yapmak doğru değil ama, giriş seviyeli kullanıcılar için farklı bir alternatif olabilir.

reeder uretim tesisi 008

“Fabrika Açılalı Bir Yıl Olmadı”

Genel Müdür Hakan Binoz:

“Bu tesiste üretilen ilk akıllı telefon modelimiz olacak. Türkiye’de üretildiği için de yerli malı ve uygun fiyatlı olacak. Ciddi bir şekilde pazara girip, pazar payına sahip olacağını düşünüyoruz. Teknik özellikleri de gerçekten çok iyi. Üretim tesisi geçen sene açıldı. Bir yılı doldurmadan bu kadar kısa süre içerisinde piyasaya girebilmek büyük önem arz ediyor. Telefon BTK tarafından onay alır almaz piyasaya sürülecek. Ortalama iki ay içerisinde piyasada olmasını bekliyoruz.”

reeder uretim tesisi 009

Telefon Ne Kadar Yerli?

Önemli ve kritik bir konuyu açıklamak lazım. Cihazın önemli parçaları yurt dışından geliyor. Türkiye’de akıllı telefonlar için işlemci, RAM, anakart ve bileşenleri üretilmediği için %100 Türk yapımı denilemez. O yüzden şuanda firmanın yaptığı açıklamaya göre Reeder P13 Life %60 oranında yerlilik içeriyor. Ancak hangi parçaların yerli, hangilerinin yurt dışı olduğu konusunda bilgi verilmedi.

Ayrıca Reeder P13 Life piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra Romanya, Dubai ve Afrika’da satışa çıkacak.

Reeder’ın Samsun Fabrikasından Bir Kaç Görüntü

reeder uretim tesisi 010

reeder uretim tesisi 009

reeder uretim tesisi 006

reeder uretim tesisi 005

reeder uretim tesisi 003

reeder uretim tesisi 002

reeder uretim tesisi

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler