Cuma, Nisan 26, 2024

Yerli Oyun Şirketimiz Peak Games 1.8 Milyar Dolara Satıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

2010 senesinde İstanbul’da kurulan Peak Games isimli yerli oyun şirketi, 1.8 milyar dolar karşılığında Amerika Birleşik Devletleri merkezli mobil oyun şirketi Zynga firmasına devredildi.

Oyun severlerin yakından takip ettiği fakat kimsenin ismini fazla bilmediği Peak Games, ismini 2019 yılının Şubat ayında aynı anda 41 televizyona kanalına verdiği reklam ile herkese duyurmaya başarmıştı.

Hazırladıkları reklam kampanyası ile bir Matrix filmi havasına uyandıran şirket, televizyon başındaki izleyenlere “Televizyon kanalı hacklendi galiba” gibisinden düşünceler uyandırtmıştı ancak Peak Games’in hazırladığı reklam 2017 senesinde araba markası Audi tarafından yayınlanan reklam ile çok sayıda benzer noktanın olmasından ötürü Peak’in reklamı geri çekilmişti.

Bugün ise Peak Games, yazılım sektöründeki en yüksek satın alış haberi ile gündemimizde. Çünkü geçtiğimiz Amerika Birleşik Devletleri mobil oyun şirketi olan Zynga, yerli oyun şirketi Peak Games’i 1.8 milyar dolar karşılığında satın almayı başardı.

Henüz halka açılmamış, değeri 1 milyar doların üzerinde, genç teknoloji şirketlerine ‘unicorn’ deniyor. Dünya genelinde 500’e yakın unicorn bulunuyor.  

Bu satın alma haberi sonrasında Peak Games, teknoloji camiasında 1 milyar dolar değeri geçen start-uplar için kullanılmakta olan “unicorn” ünvanını alan ilk Türk şirket oldu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler