Cuma, Mart 29, 2024

Yerli Sermaye İle İlk Dizel Motorumuz Üretildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türk firması olarak faaliyetlerine devam eden TÜMOSAN, yerli sermaye ile geliştirmiş olduğu ilk %100 yerli dizel motorunu duyurdu. Türk mühendislerinin çalışmaları ve Türk sanayisinin desteği ile üretilen dizel motor, TÜBİTAK desteğini de arkasına alarak çalışmalarını tamamladı.

İlk Yerli Dizel Motor

Üretilen ilk %100 yerli dizel motorun teknik özellikleri arasında 155 beygirden 1000 beygir gücüne kadar pek çok versiyonu bulunacak. Aynı zamanda 4 silindirli 4.5 litre ve 6 silindirli 6.8 litre motorlarının ateşlemesi TÜMOSAN Konya Fabrikası tarafından gerçekleştirildi.

Test, kalibrasyon ve validasyon süreci devam eden motorların yanında seri üretim çalışmaları da çok yakında hız kazanacak. Ek olarak sıralı 5.2 ve 7.8 litre motor modellerinin tasarımına da kendi bünyesinde barındırmış oldukları Türk mühendisler ile devam ediyor.

TÜMOSAN Kimdir ?

TÜMOSAN ekibi motor ve traktör üretimi gerçekleştiren 40 yılı aşkın süredir piyasadaki yerini koruyan ve aynı zamanda 45-185 BG ağırlığındaki dizel motorların üretimine devam eden TÜBİTAK destekli firmadır.

Dizel motorlarda kullanılan özel ve en son teknoloji sayesinde yüksek basınçlı püskürtme ve yanma teknolojileri (Common Rail) 155 beygir gücünden 1000 beygir gücüne kadar çıkartılmış durumda.

tumosan yerli dizel motor 002

Araştırma ve geliştirme faaliyetlerini İstanbul Topkapı’da bulunan merkezlerinde devam eden TÜMOSAN, içerisinde doktora ve yüksek lisans seviyesindeki mühendislerinden oluşan genç kadrosundan destek almaya devam ediyor. AR-GE çalışmaları tamamlandıktan sonra ise yerli imkanlar ile Konya’da bulunan fabrikada üretimler gerçekleştiriliyor.

Biz de bu konuda geliştirilen ilk %100 yerli dizel motor projesi için firmayı tebrik ediyoruz. Umarız bu tür haberleri yakın zamanda daha çok almaya devam ederiz. Ülkemizde bulunan bu fırsatlar gerçekten altın niteliğinde. Hep birlikte daha çok çalışarak, daha iyi yerlere gelmemiz dileğiyle!

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler