Cuma, Nisan 26, 2024

Yine Facebook Yine Veri Skandalı Sorunu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gün geçmiyor ki Facebook yeni bir veri skandalı sorunuyla gündeme gelmesin. Yıllardır tartışılan kullanıcı veri gizliliği sorunuyla bir kez daha karşılaşan, sosyal medya devi için bu kez iddialar çok ciddi.

Bu sefer öyle 50 milyon kişinin reklam verilerini satmak gibi bir durum yok. İddialara göre tam 553 milyon kullanıcının verileri çalındı ve paylaşıldı.

Facebook konu hakkında açıklama yaptı mı?

Bir hacker forumu üzerinden paylaşılan detaylara göre 553 milyon kullanıcının adres bilgileri, telefon, mail, konum, kişisel bilgileri gibi bilgiler ele geçirildi.

İşin garip tarafı da Insider tarafından bu bilgilerin gerçekten çalınmış olabileceğinin söylenmesi. Biyografi bilgilerinin de içerisinde bulunduğu kişisel bilgilerin nasıl hackerların eline geçtiği ise belli değil.

Konu hakkında Facebook tarafından resmi bir açıklama gelmesi gerekiyor. Facebook kanallı bir doğrulama yapılmadığı sürece kesin olarak bu bilgiler çalındı demek doğru olmayacaktır.

Facebook

Ele geçirilen bilgilerin nasıl kullanılabileceği konusunda da çok bir detay yok. Öyle ki bu verilerin içerisinde şifreler ve benzeri kritik bilgilerin olmadığı söyleniyor.

En fazla sızıntının ise ABD’de yaşanmış olduğunu da ekleyelim. 32 milyon bilgi ABD’li kullanıcılardan çalınmış olarak söylenmekte. Diğer bölgeler içerisinde ise İngiltere ve Hindistan başı çekiyor. Bakalım Facebook ne diyecek?

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler