Cuma, Ekim 18, 2024

YouTube Yapay Zeka İçin Yeni Bir Düzenlemenin Peşinde!

Her geçen gün kendini bir üst seviyeye çıkaran yapay zeka ile yapılan müzikler artık YouTube platformundan kaldırılacak. Bildiğiniz üzere yapay zeka Al teknolojisi, istediğiniz ünlülerin, sanatçıların seslerini kullanarak istediğiniz metni seslendirebilir, beraberinde şarkı yapabilmekte.

youtube yapay zeka - PC Hocası

YouTube platformunda bildiğiniz gibi müziklerin şarkı sahibinden izinsiz kullanılması durumunda otomatik olarak telif atılmakta. Ancak yapay zeka ile yapılan seslere ve şarkılara YouTube, herhangi bir problem olmuyordu ancak yeni belirlenen kurallara kadar…

YouTube Yapay Zeka İle Yapılan Müzikleri Kaldırıyor!

Al teknolojisi ile sosyal medya platformlarında binlerce içerik üretiliyor. Milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan YouTube bu durumun taklit edilen seslerin güvenlik amaçlı yeni kanunu ile artık Yapay Zeka ile yapılan şarkıların ve seslerin paylaşımdan kaldırılmasını isteyecek.

BENZER:  WhatsApp’ta Kullanıcı Adı Kullanma Dönemi Başlıyor

yt - PC Hocası

YouTube, Al teknolojisi ile üretilen içeriklere alınan karar ile çok kapsamlı bakıyor diyebiliriz. Bundan sonra kullanıcıların paylaşımlarını incelerken belirlenen öncelikleri göz önünde bulunduracak peki belirlenen faktörler neler?

  • İçeriğin doğruluk ve gerçekliği.
  • Yapay Zeka Al teknolojisi ile yapılıp yapılmadığı.
  • İçeriğin kullanıcıya zarar verip vermediği incelenecek.

Evet yapay zeka ile yapılan içeriklerin, seslendirilen taklitler üzerine önlemler alındığını anlayabiliyoruz. Ve bununla beraber Al teknolojisinin ürettiği içeriklerin haricinde daha çok kullanının karşısına özgün içerikler sunmayı hedefleyen YouTube’un yeni yol haritasını birlikte inceledik ilerleyen zamanlarda farklı bir karar alacak mı? Yada bu karardan sonra nasıl bir değişiklikler olacak merakla bekliyoruz.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler