Çarşamba, Nisan 24, 2024

Yüksek Çözünürlüklü Teleskop ile Güneşin En Yakın Fotoğrafı Çekildi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çoğumuz Güneş’i yaşamlarımız boyunca binlerce kez gördük, ama sadece uzaktan gördük. Hayat veren yıldızımızın gerçek, yüksek çözünürlüklü görüntüleri yetersizdir, ancak bu bugünün haberlerini daha heyecan verici hale getirir. Ulusal Bilim Vakfı’ndan (NSF) astrologlar, yüksek çözünürlüklü Güneş Çalışması Inouye Güneş Teleskobu’ndan ilk görüntüleri ve videoları elde ettiler ve sonuçlar büyüleyici.

2020 01 30 image 4
Yüksek Çözünürlüklü Teleskop ile Güneşin En Yakın Fotoğrafı Çekildi! 2

NSF’nin paylaştıkları görüntü hakkında Güneş’in yüzeyinin şimdiye kadar alınmış en yüksek çözünürlüklü görüntüsü olduğunu savundular. Resimde gördüğünüz, güneş sistemimizin merkezi yıldızını tamamen kaplayan “kaynar gaz” dır. Resimdeki her küçük “hücre” yaklaşık Texas büyüklüğündedir ve Güneş’in yüzeyinin “plazma” nın farklı kısımları yüzeye kaynadıkça değişirler ve değişirler. Hareket halindeyken, aşağıda görebileceğiniz gibi, efekt oldukça güzel görünebilir.

NSF’nin Güneş Teleskopu Hawaii’deki Maui Haleakala’da bulunuyor ve yaklaşık dört metre boyutunda. Güneş’in mükemmel kalitede görüntülerini üretme kabiliyeti izleyiciler için kesinlikle iyi olsa da, Teleskop’un birincil hedefi doğada biraz daha pratiktir.

Bu Teleskop yaşantımızı nasıl etkiler?

NSF, Güneş’i ve ev gezegenimiz üzerindeki etkisini biraz daha iyi anlamak için kullanmayı umuyor. Örneğin, yıldız boyunca “uzay havası” meydana geldiğinde, yaydığı manyetik patlamalar Dünya üzerindeki iletişimi engelleyebilir ve hatta uzun süreli elektrik kesintilerine neden olabilir.

Güneş’in davranışını inceleyerek, tahminciler sonunda sadece Dünya merkezli fırtınaları değil, aynı zamanda güneş fırtınalarını da tahmin edebilir ve böylece olaylara hazırlanmamıza yardımcı olabilir. Solar Telescope’un başka hangi bulguların zamanla ortaya çıkacağından emin değiliz, ancak kesinlikle öğrenmeyi dört gözle bekliyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler