Cumartesi, Nisan 27, 2024

Yüksek Performanslı Exynos 990 Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda ki güçlü yatırımlarıyla Exynos işlemci platformunu oldukça geliştiren Samsung, yeni işlemcisini tanıttı. Exynos 990 düşük güç tüketimi ve 5G desteğiyle beraber hiç kuşkusuz önümüzdeki yılın en iyi mobil işlemcileri arasında yer alacak.

pchocasi.exynos990

Samsung’un yeni amiral gemisi cihazlarında kullanacağı Exynos 990, 7nm’lik üretim aşamasından geçip 2 adet özel çekirdek, 2 adet Cortex-A76 çekirdeği ve 4 adet de Cortex-A55’i yapısında bulunduruyor. Mobil GPU olarak da  Mali-G77′den gücünü alan işlemci, önceki sürüme göre %20 daha fazla performanslı. Dünya’da 5G teknolojisi çok yaygın olmasa da Samsung, yeni işlemcisinde bulunan Exynos Modem 5123 ile 5G desteğini sunuyor.

Depolama da UFS 3.0 desteği sunan Exynos 990 oldukça ses getirecek gibi gözüküyor. Bellek konusunda da geliştirmeler yapan Samsung, geçtiğimiz aylar da duyurduğu LPDDR5 Ram teknolojisi desteğini bu işlemcide bulunduruyor.

pchocasi.990

Samsung’un şüphesiz ki video konusunda oldukça başarılı olduğu herkes tarafından benimsenmiş durumda. Öyle ki bu yeni geliştirilen Exynos 990 işlemcisinin 8K 30 Fps video kaydı desteği bulunuyor. 4K üzerinde de 120 Fps video çekimini destekleyen Exynos 990, cep telefonu sektörüne farklı bir hava katacak gibi gözüküyor.

Xiaomi ile Samsung’un 108 megapiksel çözünürlüğünde kamera çalışmalarını yaptığı duyurulmuştu. Bu doğrultu da Exynos 990’da 108 MP kamera desteği bulunuyor. Dünya’nın en büyük ekran üreticisi olan Samsung Display, Exynos 990 ile 4096 x 2160 ekran çözünürlüğünde 120 Hz ekran tazeleme hızını sunuyor.

Diğer markalara ürettiği ekranlarda kullanılan bu teknolojinin Samsung cihazlarında ne zaman kullanılacağı merak konusuydu. Bu teknolojilere sahip olan cihazın Galaxy S11 olacağı iddia ediliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler