Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Yurt Dışından Getirilen Kayıtsız Telefonların Kullanım Süresi Arttırıldı

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar için, IMEI kaydı bulunmayan yani kayıtsız olarak getirilen cihazların kullanım süresi uzatıldı.

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu kayıtsız olarak Türkiye’ye getirilen telefonlar hakkında açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı’na röportaj veren Bakan Abdulkadir Uraloğlu, yapılan düzenlemenin sadece yurt dışında yaşamakta olan Türk vatandaşları için geçerli olduğunu belirtti.

Türkiye’de İkamet Eden Türk Vatandaşları Bu Haktan Yararlanamayacak

Halihazırda Türkiye’de yaşayan vatandaşlar, kayıtları bulunmayan telefonlarını 120 gün boyunca kullanmaya devam edebilecekler. Şimdilik Türkiye’de ikamet eden vatandaşlar için ek bir süre söz konusu değil. Aynı şekilde kayıtsız cihazlarını devamlı olarak kullanabilmek için 31.692 TL’lik kayıt ücreti ödemeleri gerekiyor. Kaydı yapılmayan telefonların iletişimleri 120 günün ardından kesiliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu:

Yurt dışında yerleşik vatandaşlarla mavi kart hamili kişilere ilave haberleşme hizmeti verilmesine ilişkin mağduriyetin giderilebilmesi için BTK tarafından alınan kararla düzenleme yapıldı. Yurt dışında yerleşik Türk vatandaşlarının beraberinde getirdiği cihazlara ait yalnızca bir IMEI numarasıyla sınırlı olmak üzere başvuruda bulunan kişinin ikametgahının yurt dışında olması ve başvuru tarihi itibarıyla yurt dışına çıkmadığına ilişkin kontrolün olumlu sonuçlanması gerekiyor. Ardından yurt dışından gelen cihazlar için 120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi dolan kişilere, e-Devlet üzerinden başvurmaları halinde 2 defaya mahsus olarak 30’ar günlük ilave kullanım süresi tanımlanacak. Böylelikle yurt dışından gelen cihazlar için 120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi, 180 güne uzatılacak. İlave kullanım süresinin dolmasının ardından ise söz konusu cihazlara ilişkin IMEI numaraları siyah listeye alınacak. Süre uzatımına ilişkin BTK kararı gerekli altyapının oluşturulmasının ardından 1 Mart 2024’te yürürlüğe girecek.

Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler