Perşembe, Eylül 12, 2024

ZOTAC’da Konsol İşine Girdi: Zotac Gaming Zone

Ekran kartı markası ile tanıdığımız ZOTAC, artık ZOTAC Gaming Zone adı altında yeni oyun konsolunu duyurdu. Neden son zamanlarda bu konsol işi patladı bilmiyorum ama, hızla yayılıyorlar.

ZOTAC Gaming Zone Fiyatı

Firma ilk olarak Mayıs ayında ortaya çıkarttığı konsol için şu anda yurt dışı e-ticaret sitelerinde 799 dolar fiyat etiketi belirledi. Karşısında MSI, ASUS gibi dev markalar da bulunduğu için, bu fiyat etiketinde işinin zor olduğunu düşünüyorum.

Screenshot 20240820 182920 Chrome Original scaled - PC Hocası

Zotac Gaming Zone Özellikleri:

  • 120Hz ekran yenileme hızı
  • 800 nit parlaklık
  • 16GB LPDDR5 RAM
  • 512GB NVMe Gen4 SSD (Az geldi bana)
  • AMD Ryzen 7 8840U İşlemci
  • 7 inç Full HD AMOLED ekran
  • 700 gram ağırlık

Zotac‘ı diğer oyun konsollarından ayıran şeyler ise; 120 Hz yenileme hızı, 800-nit parlaklık ve 7 inç 1080p AMOLED ekran diyebiliriz.

Screenshot 20240820 182931 Chrome Original scaled - PC Hocası

“Öne Çıkan Bir Kaç Farklı Detay Var”

Konsollar piyasada rekabet için diğer markaların önüne geçmek adına yenilik yapmak isteyeceklerdir sürekli. ZOTAC‘da bu konuda kontrol özellikleri ile ön plana çıkmak istedi.

Hall etkisi sensörlü yeni tetikleyiciler işi biraz yukarı taşırken, bu tetikleyiciler aynı zamanda parmak hizasına göre ayarlanabiliyor. Bu da küçük ve büyük elli oyuncuların parmak yapısına göre şekil almasını sağlıyor. Sonuçta her el konsolu her ele oturacak diye bir kaide yok..

BENZER:  Katlanabilir Telefon Satışlarında Zirve El Değiştirdi! Sektördeki Yeni Lider Belli Oldu…

SymmetricalLayout ezgif.com video to gif converter Original - PC Hocası

ZOTAC Gaming Zone Windows 11 işletim sistemi kullanıyor. Fiyata dahil edilmiş. Ancak fiyatı yukarı çıkartan etmenlerden birisi diyebilirim. Tıpkı toplama PC’lerde hazır Windows’un paralı şekilde satılması gibi..

Ayrıca konsolda Bluetooth 5.2 ve Wi-Fi 6E bağlantı özellikleri mevcutken, 1 aylık da ücretsiz GamePass aboneliği hediye ediyorlar. Bu bana çok saçma geliyor. Konsola vereceksin 30 bin TL ve üstü neyse, ancak firma sana 1 ay 309 TL değerinde GamePass verecekler. Geçelim o işi. 1 sene verseler neyse diyeceğim..

ZOTAC Gaming Zone Türkiye’ye gelir mi bilmiyorum. Ancak ülkemizde ZOTAC ekran kartlarını satan distribütörler mevcut. Gelecek olursa vergiler dahil 32 bin TL civarında olacağını düşünüyorum. Durumlar Türkiye tarafında netleşirse, yine konuyu ve fiyatı güncelleriz.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler