Çarşamba, Mayıs 8, 2024

100 bin Bilişim Uzmanı Devlet kadrosuna alınacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Devlet şuanda üzerinde çalışmış olduğu taslak projesinin detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. Kamu kurumlarına toplamda 100 bin Bilişim Uzmanı alınacağı duyurulduktan sonra heyecanlı bekleyiş başladı. Biz de Bilişim Uzmanı‘nın görevlerini ve maaşlarını ele aldık.

Bilişim Uzmanları nerelerde görev alacak ?

Kamu kurumunda görev yapacak olan Bilişim Uzmanları başta TÜBİTAK, TİB, BTK ve benzeri kurumlara alınacak. Bu konu hakkında geniş bir çizelge hazırlandığı gibi, Terör örgütü FETÖ soruşturması kapsamında içeriden 20 bine yakın personelin görevine son verilmişti. Şimdi ise hem kadroyu güçlendirmek, hem de oluşan sistemsel açığı kapatmak için 100 bine yakın Bilişim Uzmanı alınması kararlaştırıldı.

Sabah Gazetesi yazarı Hazal Ateş tarafından yazılan bilgilere göre, Milli Savunma Bakanlığı, TÜBİTAK ve SGK gibi kritik kurumlar ön planda gelirken, Bilişim Uzmanları için ayrılan maaş skalası ise 8 bin TL ile 12 bin TL arasında. Özel sektör ile kıyaslandığında çok büyük farkların olduğu aşikâr. Bir Bilişim Uzmanı özel sektörde 3 bin TL ile 5 bin TL arası alırken, şimdiden başvurmak isteyenleri heyecanlandırmış durumda.

bilisim uzmani devlet kadrosu
“Süreç 6 yıla yayılacak”

Hükümet çalışma taslağını hazırlamaya devam ettiği gibi, 6 yıllık süreç içerisinde toplamda 300 bin Bilişim Personeli devlet kadrosuna dahil edilmiş olacak. Bilişim personelleri yetiştirilirken Türkiye İş Kurumu sürece katkı sağlayacak.

Kim bu Bilişim Uzmanları ?

Bilişim Uzmanı deyince aklınıza farklı çağrışımlar gelebilir. Fakat aşağıdaki maddeleri inceledikten sonra “arkadaş bunların çoğunu ben biliyorum zaten” diyebilirsiniz. O yüzden fırsat bu fırsat diyerek kadrolaşmak için kendinizi revize etmenizde fayda var.

Not: Bilişim Uzmanı başvuruları için henüz bir ilan veya başvuru süreci açılmamıştır. Devlet bünyesinde kadrolaşma onayı alındıktan sonra, ilgili merciler konu hakkında açıklama yapacak ve çalışmaları başlatacaktır.

bilisim uzmani
Bilişim Uzmanının görev tanımı;

❱ Verimlilik arttırmak için bilimsel çalışmalara katkı sağlar.

❱ Yurtiçi ve Yurtdışı teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek donanımsal ve yazılımsal değişikliği yapar.

❱ Sistemlerin çalışmalarında herhangi bir sorun çıkacak olursa eksiklikleri tespit ederek çözüm üretir.

❱ Bilgisayar sistemlerini ve Network ağ sistemini kurarak sıfırdan yerleştirir.

❱ Sistemler için gereken ve ihtiyaç duyulan tüm donanım, yazılım ve personelleri belirler. İşbirliği sağlayarak çözüme ulaştırır.

❱ Thirt party (Üçüncü firmalar) ile takip sürecini geliştirir ve ihtiyaçları gidererek yol haritası oluşturur.

❱ Sistem alt yapılarının şemasını çıkartır ve birimlerin alt yapısını kurar.

❱ Hedeflere ulaşabilmek için kısa vadede ve uzun vadede planlamalar yapar.

Kimler Bilişim Uzmanı olabilir ?

Devlet kadrosu için şuanda hangi şartların istendiği kesinleşmedi. Fakat başvuru kriterleri arasında Üniversite mezunu, başta Bilgisayar bölümü (Mühendislik, Programcılık) olması ön plana çıkıyor. Ek olarak Teknolojiye ilgi duyması ve yazılım konusunda bilgili olması isteniyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Küçük yaştakileri alsalardı ne iyi olurdu. İllaki üniversite bitirmek şart değil.üniversite bitirmiş onca kişi var ama birşeyden anladıkları yok kimileride varki üniversite okumamış, yaşı küçük içinde cevher taşıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler