Cumartesi, Nisan 20, 2024

Change.org Türkiye ofisi kapanıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz haftalarda Change.org tarafından bir mailing alarak hepimiz şok olmuştuk. Her zaman kampanyalar düzenleyen ve pek çok kişinin hayatında dönüm noktası oluşturan Change.org, şimdi ise Türkiye ofisini kapatma kararı aldı.

Neden böyle bir karar alındı ?

“kar amacı gütmeyen” kuruluşlar arasında gösterilen Change ekibi Türkiye’de uzun süredir faaliyetlerini göstermeye devam ediyordu. Fakat o taaki o maili alana kadar. Eskiler bilirler bundan bir kaç sene önce de Change.org ekibinin maddi imkansızlıklar ile savaştığını duymuş ve benzer bir mail almıştık. Destekler ne kadar geliyor bilinmez ancak son demlerini yaşıyor diyebilirim.

Geçtiğimiz hafta bana da gelen mailde aynen şunlar yazıyor;

change-org-turkiye

change-org-turkiye-2

Şimdi ne olacak ?

Açıkçası Change.org gibi büyük bir platformun Türkiye ofisinin kapanmaması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü insanların başlarına bir olay geldiğinde veya birlik olmamız gerektiğinde ilk başvurduğumuz noktalardan bir tanesi o. Hatta başarıya ulaşmış yüzlerce, binlerce kampanya var. İnsanlar buradan seslerini duyurabildikleri gibi, imza toplayarak da ilgili mecralarda devlet makamlarına kadar ulaşabiliyorlar.

O yüzden Change.org Türkiye’nin kapanmaması için destek olunması gerektiğini düşünüyorum. “Ne verirsen elinle, o gider seninle” mantığı ile hareket etmek bu kapsamda doğru olmayacaktır. Çünkü ekibin sorunu şimdi çözülse bile, seneye aynı patlağı tekrardan verecektir. Bu sebeple ufak bir yatırım veya iş adamları ile ortaklık bu kapsamda çözüm olabilir. Yoksa Change.org Türkiye’nin kapanma olasılığı ne yazık ki çok yakın..

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler