Cumartesi, Nisan 27, 2024

11 Yaşındaki Gülnür Karakuzu Eğlence Sokağı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Okumuş olduğunuz satırlar ne bir teknoloji, ne bir haber, ne de bir ürün incelemesi içeriyor. Okuduğunuz bu satırlar tamamen Gülnür Karakuzu için ayrıldı. Belki de olaydan haberi olan veya olmayan bir dünya kişi bulabiliriz hiç sorun değil. Asıl sorun, birkaç gün önce YouTube‘da Eğlence Sokağı adında kanal açıp, kendi kendine videolar çekmeye başlayan bu güzel kalpli kardeşimize yapılan hakaretler ile alakalı.

Sadece İçinden Geleni Yapıyordu

Henüz daha 11 yaşında olan ve kendi imkanları ile açtığı YouTube kanalına kendi çektiği videoları koymaya başlayan Gülnur kardeşimiz, aradan kısa bir süre geçtikten sonra kendini bilmez, haysiyet yoksunu, kendisini “dünyanın en yakışıklısı veya en güzeli” olarak gördüğü, haddiniz bilmez üç beş ucube tarafından bu kardeşimizin kanalındaki videolara yorumlar gelmeye başladı. Aşağıdaki resimde de görmüş olacağınız üzere yapılan yorumları Gülnur kardeşimiz gördüğünde morali çok bozuldu hatta ağlayarak kendi kanalındaki tüm videoları sildi.

Bu satırları ele almamın sebebi sadece Gülnur değil. Gülnur gibi pek çok kardeşimiz emek vererek (biz dahil) bir şeyler yapmaya çalışıyor. Videolar çekerek kendi çapında ve yetenekleri doğrultusunda zaman harcıyor. Bu durum hepimiz için geçerli. Biz de kendi emeklerimiz ile videolar çekerek bir “yerlere getirme” hedefi doğrultusunda ilerliyoruz. Belki de Gülnur‘un bu videoları yüklerken hiçbir amacı yoktu. Sadece kendisini eğlendirmek veya merakını gidermek amacı ile eğlenceli bir kanal açıp videolarını yüklemekti tek amacı.

gulnur-karakuzu-eglence-sokagi
Bordo Klavyeli Kaynıyor Değil mi ?

Geçtiğimiz haftalarda stüdyoda video çekerken yine bir kaç kısma değinmiştim. Ne yazık ki ülkemizde kendisini bir halt sanan bordo klavyeli genç arkadaşlarımız mevcut. Bu genç arkadaşlarımızın yaş kitlesi 8 ile 19 arasında değiştiği gibi, Gülnur gibi temiz kalpli kardeşlerimiz ile dalga geçerek onların umutlarını kırıyor belki de hayata küstürüyor. Videolarına tek tek baktım ve altına yazılan yorumları tek tek okudum. Öyle çirkin, öyle ahlaksız yorumlar var ki o masum kardeşimiz bunların hangisini hak etti ? O yorumları yapanlara sesleniyorum: “ulan gavat, senin tipin Angelina Jolie veya Brad Pitt ile mi yarışıyor ? da sen bu kardeşimize o çirkin yorumları yapıyorsun ?” diyesim geliyor.

❱ Hadi o güzel kalpli kardeşimiz cesaret etti ve kendi çabaları ile bir şeyler yapmaya kalkıştı. Sen bugüne kadar ne yaptın da o 11 yaşındaki tertemiz kalpli kardeşimiz Gülnur’a böyle bir hakaret içerecek hakkı kendinde buldun ?

Şuan ki gençlerimiz ne yazık ki gerçekten saygı, sevgi veya ahlak çerçevesinden çok uzak yetişiyorlar ne yazık ki. Bir de kendilerini bir b*k sanıp vendetta maskeleri takarak sağda solda bordo klavyelik yapıyorlar. Bunların örneklerini çok görüyoruz.

Bu Satırları Yazarken..

O 11 yaşındaki masum kardeşimiz “eğlence sokağı” adı altında açtığı kanalında kendi çapında videolar yüklerken yapılan çirkin yorumlardan sonra videolarının hepsini sildi. Belki de artık hiçbir zaman video yüklemeyecek veya yüklemek istemeyecek. Belki de girdiği psikoloji onu 11 yaşında olmasına rağmen öyle derinden etkileyecek ki, ömrü hayatı boyunca bu anı unutamayacak. Değdi mi peki ?

gulnur-karakuzu-eglence-sokagi-youtube
Gülnur Karakuzu Kardeşim, Bu Satırları Okuyorsan Eğer

PC Hocası olarak şuanda 47 bin PC hocası sever kardeşlerin, abilerin ve ablaların senin yanında. Senden ricam, videolarını tekrardan çekmeye başla ve o güzel yüzünü kimseden geri çevirme. Kimse anasının karnından mükemmeliyet ile doğmadı. Herkesin bir kusuru var. Kiminin alnında, kiminin aklında. Sen hiç canını sıkma ve senden bir abin olarak rica ediyorum bizimle iletişime geç ve videoların konusunda sana destek olalım. Yeri geldiğinde videolarını yayınla ve yoruma kapat. Bu bir nebze de olsa o kendini bilmez üç beş çocuğun susmasına yetecektir.

Biz seni görmesek, tanımasak bile kalbindeki o sıcaklığı derinden hissettik. Umarım bu satırları okursun ve okuduktan sonra fikrini değiştirirsin. PC Hocası abilerin ve ablaların olarak senin yanındayız güzel kardeşim. İletişime geçmek için sosyal medya hesaplarına baktık fakat yeterli bilgiye ulaşamadık.

Yazımı sonlandırmadan önce, Gülnur‘un hazırlamış olduğu o güzel görüntüleri sizlerle paylaşıyorum ve kendisi ile gurur duyuyorum.

gulnur-karakuzu-eglence-sokagi-5

 

gulnur-karakuzu-eglence-sokagi-3

 

gulnur-karakuzu-eglence-sokagi-2

 

gulnur-karakuzu-eglence-sokagi-6

 

gulnur-karakuzu-eglence-sokagi-7

 

gulnur-karakuzu-eglence-sokagi-4

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

13 YORUMLAR

  1. Hocam açıkçası benim anlamadığım bu zihniyetteki insanların toplumda yani aramızda bir yer edinebilmesi. Hiçbirimiz kusursuz değiliz bunu biz seçemiyoruz sonuçta, ama boyle yaparak insanların şevk ve heveslerini körelterek bu ülkeye asıl darbeyi bunlar vuruyor.

    • Helal olsun sana PC Hocası sizi daha yeni tanıdım ama iyi ki de tanımışım diyorum. Sizin gibi ve Gülnur gibi pek çok iyi insan lazım bu ülkeye. Umarım Gülnur kardeşimiz de videolarını çekmeye devam eder biz de destek oluruz kendisine

  2. Özgüvenini yitiriyor insanlar bazı tüm yaptığı ekran başında milleti eleştiren vasıfsız bordo klavyeli gençler ve liseliler yüzünden…

  3. Dediğini icin saygı yeni jenerasyonda hiç kalmamış. Sahte hesaplar açarak insanlarla dalga geçmek kendileri için bir olgunluk ifade ettiğini düşünüyorlar. Sevgili gülnür kardeşim sen çok şeyi başarmışın. Bi kaç kendini bilmez ergen yüzünden hemen vazgeçmeni asla istemem.
    Not: yazı çok güzel olmuş teşekkürler

  4. Dedikleriniz çok doğru ancak bir şey eklemek istiyorum. Demişsiniz ya: “senin tipin Angelina Jolie veya Brad Pitt ile mi yarışıyor?” diye, isterse dünya güzeli/yakışıklısı olsun, kimsenin kimseye hakaret etmeye, güzelliğini bu şekilde eleştirmeye, yermeye hakkı yok. Birisi çıkıp evet ben çok güzelim, güzel olmayanlar da ölsün dese sizin sorduğunuz soru anlamını yitirecek. Güzel değil diye birine daha az değer verme, acıma, üzülme gibi saçma duygulardan arınmamız dileğiyle.

  5. Dünyanın en güzeli veya en yakışıklısı da olabilirler, bu şekilde yorum atmaya hakları yok. Onun dışında güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık.

  6. gülnurla yaşıtım ve küçükken böyle hakaretlere maruz kaldığımı hatırladım ve gerçekten çok üzüldüm. küçük bir kıza yapılabilecek en kötü şeylerden biri. kötü yorum yapan (görünüşle ilgili) herkesin az da olsa cahil olduğunu düşünüyorum. AYRICA BEĞENMİYOSAN İZLEME KARDEŞİM BAŞKASINI ÜZMEYİN

    • Yapma ya kaç tane rezil olan dalga geçilen çocuk gördük hiçbiri 2 günde 100k olmadı kaç milyon tane kaliteli video çeken adam var onlardami ağlayıp prim yapsın bide güzel yazıyorsunuz bu anca onu kandırmak olur 2 gün sonra senin ucube dediklerin gibi kendini beğenirse hiç şaşırma ve şunuda unutma ki hiçbir insan “çirkin” değildir ama “bakımsız” olabilir bu kız youtube a video koyacağına spor yapsın bak bakalım kimse laf ediyormu?

  7. Gülnur kardeşim üzülme sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.Hem bu yaşta iyi beslenmezsen sonra büyüyemez kısa kalırsın.Ben kalben senin yanındayım.Saygılar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler