Çarşamba, Nisan 24, 2024

Uçakların Crosswind İle Yaşadığı Tehlikeli İnişler

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uçakların piste inerken yaşadıkları Crosswind adı verilen kuvvetli bir şekilde rüzgar olayını kısmen de olsa yaşamışızdır. Bazen tehlikeli noktalara varan bu rüzgarlı inişlerde pilotlar uçağı sağ salim indirebilme çabası içerisine girerler. Bu hafta ise uçakların piste inerken yaşamış oldukları Crosswind olayını sizlere özetleyen bir videoyu izletmek istedik. Bu videoyu izledikten sonra uçağa binerken rüzgar durumunu kontrol etmeyi unutmayın.

“Tehlikeli İniş: Crosswind”

Uçak yolculuklarını hemen hemen herkes yapmıştır. Eğer arızalı bir tipe sahipseniz uçağa binmeden önce hava durumlarını kontrol eder, rüzgar eğimlerine bakar, “türbülansa girer miyiz acaba ?” endişesine kapılarak sürekli panik halinde olabilirsiniz. Ancak hesaba katılmayan uçakların bir diğer tehlikeli durumu ise Crosswind adı verilen uçağın piste inerken yere rüzgar alarak çırpınması olayı örnek verilebilir. Bugünkü videomuzda ise kahraman pilotların nasıl Crosswind altında uçakları indirdiklerini izleyeceğiz.

Uçak piste yaklaşırken aldığı kuvvetli rüzgar ile savrulmaya başladığı gibi, pilotların piste bir an önce sorun çıkmadan inmeye çalışmaları ve o çırpınışları gerçekten görmeye değer. Bir de çift motorlu veya tek motorlu uçakların bu havalarda inişlerini hayal edebiliyor musunuz ? Aşağıdaki videoda çift motorlu uçakların crosswind maceraları çok güzel özetlenmiş.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler