Cuma, Nisan 19, 2024

12.nesil Intel U Serisi İşlemcilerin Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

12.nesil Intel U serisi işlemciler detaylandı. Kısa süre önce P serisi yeni nesil işlemciler için bilgi paylaştık. Sıra detayları paylaşılan yeni U serisi işlemcilerine geldi.

Yine verimlilik odaklı mobil serisi olarak karşımıza çıkacak olan modeller süper incelik dediğimiz ince laptop ve notebook modellerinde kullanılacak. Taşıması kolay cihazlarda kullanılacak olması, söz konusu serinin özelliklerini biraz daha önemli hale getiriyor.

Zira bu işlemciler pil dayanma süresi konusunda da cihazların bir hayli iddialı sürelere ulaşmasını sağlayacak. Ne duruyoruz yeni işlemcilere geçelim. 🙂

12.nesil Intel U Serisi ve Özellikleri

Yeni seri P modellerine göre daha mütevazi ve daha düşük güçlere sahip. Bu ailede ise ayrı seri var. Birisi U15 serisi bir diğeri ise U9 serisi.

U15 serisi, P serisi ile hemen hemen aynı kalıp üzerinden yükseliyor. U9 ise çok daha küçük bir kalıpla geliyor.

U15 modelleri 50 mm X 25 mm X 1.3 mm ölçülerinde karşımıza çıkarken U9, 20.5 mm X 19 mm X 1.1 mm ölçüleriyle karşımıza çıkıyor. İnce laptop modelleri için ilaç gibi olacak.

12.nesil Intel U

Modellerin güç değerlerine gelecek olursak U15, 15W temel TDP değeri sunacak. Bu değer maksimum olarak 55W değerine kadar çıkabilecek. Dahili grafik biriminde ise 96 yürütme birimine kadar Intel Xe-LP serisini göreceğiz. U15 serisinde de çekirdek konusunda yine hibrit yapının devam edeceğini fakat bu kez 10 çekirdekli bir yapı göreceğimizi belirtelim.

U9 modellerine geldiğimiz zaman ise 9W temel güç değeri göreceğiz. Şaşırtıcı bir şekilde bu modellerin TDP değeri maksimum olarak 29W seviyesine kadar çıkacak. Bu demek oluyor ki P serisinin temel TDP değerini de geçme durumu söz konusu olacak.

12.nesil Intel U

U9 modelleri için bir diğer güzel haber ise yine dahili grafik biriminde 96 yürütme birimine sahip olan Xe-LP modellerinin kullanılacak olması. Bu derece ultra ince bir işlemci serisi için güzel haberler. Çekirdek kısmında yine hibrit yapı ve yine 10 çekirdekli modeller karşımıza çıkacak.

U serisinin performansı için ne söyleyebiliriz derseniz, Intel i7-1195G7 modeline göre en tepe model %20 daha iyi performans göstermiş. Tabii ki bunlar da güzel haberler.

12.nesil Intel U

12.nesil Intel U Serisi için Teknik Artılar

  • U15 ve U9 serilerinde 96 yürütme biriminin olduğu dahili GPU birimleri olacak.
  • Verimlilik konusunda çok daha iyi olacaklar.
  • DDR5-4800, LPDDR5-5200, LPDDR4X-4267, DDR4-3200 RAM’ler desteklenecek.
  • Wi-Fi 6E destekleri var
  • Intel 7nm hibrit mimari yine karşımızda.
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler