Perşembe, Nisan 18, 2024

13 Yıl Önce Gönderilen Uzay Aracından İlk Görüntü Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

2006 yılında fırlatılan New Horizons isimli uzay aracı, tarihin en uzak yerinden ilk görselleri gönderdi. Uzay aracı, kardan adam şeklinde olan Ultima Thule göktaşının fotoğrafını dünyaya gönderdi. 13 yıllık yolculuğunun ardından Ultima Thule göktaşının yakınından geçerek görüntülemeyi başardı.

 

Tarihin En Uzak Yolculuğu

NASA tarafından 2006 yılında fırlatılan New Horizons uzay aracı 13 yılın ardından Kuiper Kuşağı’nda bulunan Ultima Thule göktaşının yanından geçip görüntülemeyi başardı. Planlı yakın geçiş 1 Ocak 2019 tarihinde tamamlandı. Geçiş Türkiye saati ile 08:33’de gerçekleşti fakat uzay aracı ile dünya arası çok uzak olduğu için ve sinyalin geç alındığından dolayı saat 18:31’de dünyaya bilgi ulaştı ve aracın çalışır halde olduğu öğrenildi ve 2 ocak saat 05:00’de ilk görsel ulaştı.

image

Ultima Thule göktaşı güneşimizden 6,4 milyar kilometre uzaklıkta olması bu zamana kadar bir uzay aracının keşfettiği en uzak cisim olma özelliğini taşıyor. Keşfedilen kardan adam şeklindeki Ultima Thule göktaşının uzunluğu ortalama 33 kilometre olarak hesaplanmış.

Ultima Thule Göktaşının kırmızımsı rengi olduğu düşünülüyor. New Horizons uzay aracının çektiği renkli görüntüler oldukça bulanık. Siyah beyaz fotoğraf ile birleştiren NASA çalışanları gök cisminin kırmızımsı bir rengi olduğu kanaatine vardılar.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler