Cumartesi, Nisan 27, 2024

1500 TL İddialı Fiyatı ile Yeni Casper Via G4 Satışa Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Casper tarafından geliştirilen yeni akıllı telefon Via G4 piyasaya 1500 TL satış fiyatı ile sunuldu. Damla çentikli ekranı, son zamanların en çok tercih edilen tasarımlarından olduğu için firma da burada yenilik getirmek istemiş. Ayrıca 1500 TL gibi iddialı bir fiyatı ile iyi özellikler vaat ettiğini düşünüyoruz. Zira ürün şuanda PCH ofisinde ve test edilmeye devam ediyor.

Casper Via G4’deki Damla Çentik

Son zamanlarda çok trend oldu bu olay biliyorsunuz. Ve insanlar damla çentik yapısını sevdiği için, pek çok firma da tasarımları bu yöne doğru ilerletmişti. Casper Via G4 modelinde de ekranın üst kısmında bir damla çentik yapısını görebiliyoruz. Ekran gövde oranı %82 olarak gelen cihazda, 6.22 inç yüksek boyut bulunuyor. Ayrıca firma bu yapı ile birlikte oyun oynarken veya video izlerken daha fazla ayrıntıyı yakalayabilmeyi hedeflemiş.

Renk ve Tasarım Göze Hitap Ediyor

Şuanda PC Hocası ofisindeki Casper Via G4 modeli Kozmik Mavi rengi ile kutusundan çıktı. Test detaylarını sizlerle paylaşacağız ama, rengini gerçekten çok beğendiğimi söyleyebilirim. Son zamanların trend renkleri arasına girmiş ve cihaz elinizdeyken “ben buradayım” diyen bir renk skalası ile geliyor.

Tasarım tarafına gelecek olursak firma yine burada önemli gelişmelere imza atmış. Birincisi kavisli bir ekran tasarımı sizleri bekliyor. Ayrıca ele rahat oturan ergonomik yapısı ayrı bir detay katsa da, arka kapak biraz kaymaya müsait diyebilirim. O yüzden kullanırken kutunun içerisinden bir tane de telefon kılıfı çıkıyor. Kılıf ile birlikte kullanmak çok daha iyi olacak.

casper via g4 006

Performansı Nasıl?

Casper Via G4 için kamera testi, oyun testi, performans ve uygulama testlerini çok yakında PC Hocası YouTube kanalında göreceksiniz. Onun öncesinde cihazın içerisinde yapay zekaya sahip Helio P22 işlemci bulunuyor. Kamera ve işletim sistemi için 2.0 GHz frekans hızı ve 8 çekirdekli bir işlemcinin fiyatına göre çok iyi bir tercih olduğunu belirtebilirim.

Kamera tarafında ise 13+2 MP çift arka ve f/1.8 diyafram aralığı bulunurken, pek çok fotoğraf modu sizlere eşlik ediyor. Bu modlar arasında da ilk defa göreceğiniz yenilikler de mevcut.

casper via g4 003

Batarya ve İşletim Sistemi

Cihaz piyasaya 3500 mAh bataryaya sahip olarak sürüldü. Casper’ın web sitesinde de belirtildiği üzere iki kat batarya ömrü vaat edilirken, tek şarj ile ortalama 1.5 – 2 gün kullanım deneyimi sunduğu eklenmiş. Biz testlerimizde bu detayı da sizlere göstermiş olacağız. Tabii ki batarya kullanım süresi internette gezinmenize, oyun oynamanıza veya video çekmenize bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

İşletim sistemi tarafında ise firmayı tebrik etmek lazım. Bu fiyat segmentindeki bir akıllı telefonda Android’in en son sürümü olan 9.0 Pie güncellemesini yüklemişler. Bu sayede daha stabil performans, daha iyi sonuçlar ve daha güzel bir arayüz kullanıcılara eşlik edecek.

casper via g4

casper via g4 002

casper via g4 004

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler