Perşembe, Nisan 25, 2024

17 Yaşındaki Elif, Mars Aracı Geliştiriyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde doğan 17 yaşındaki  Elif, Mars keşif aracı geliştirmeye başladı. Doğduğu yerde internet dahi olmamasına rağmen kendi çabasıyla kodlama öğrendi. Kendisindeki bu başarısı sayesinde Mars keşif aracı yapan en genç ekibe dahil oldu.

Tam adı Elif Eda Güneş olan 17 yaşındaki genç, Mars keşif aracı yapan ekibe dahil oldu. Kendi imkanlarıyla öğrendiği kodlama bilgisi ile Ancha Space‘de yazılımcı olarak çalışmaya başladı. 

Kendi hikayesini anlatan Elif, ““Yozgat’ın internet çekmeyen küçük bir köyünde doğdum ve yazılım hayatım orada başladı. İnternet olmadığı için ve bu işi de öğrenmek istediğim için defter ve kalemimle birlikte kodlamaya başladım. Daha sonra bilgisayarıma ve internetime kavuştum, online ortamlarda kendimi geliştirmeye devam ettim” şeklinde özetliyor.

0ad4acda2fa0cacac835d503f903c6b9cb2b1908

Dünya’nın En Genç Uzay Aracı Geliştiren Ekibine Dahil Oldu

Elif Eda Güneş yaptığı açıklamada “Ancha Space’de yazılımcı olarak çalışıyorum. Ancha Space’de Mars keşif aracı yapıyoruz. Dünyada ilk kez en genç ekip olarak, Avrupa’nın en büyük uzay yarışmalarından Rover’a katılmaya hak kazandık. Mars’taki gizli buzlanmalar için de proje gerçekleştirdim. Gizli buzlanmalarda araçta kontrol kaybı yaşadığınızda, yapay zekanın devreye girerek kontrolü devralması üzerine çalışıyorum. Onun dışında da sağlık alanında ve başka alanlarda da projeler gerçekleştirmeye çalışıyorum” dedi.

Yazılım öğrenmek isteyenlere ve çocukluğundan beri insanlara yardımcı olmak istediğini aktaran Elif, “Çocukluktan beri hedefim insanlara bir şeyler öğretmek, kazandırmak istiyorum. İleride de akademisyen olmak istiyorum. Şuan Prof. Dr. Derviş Karaboğa’nın destekleriyle Mustafa Akcanca ve Tuğberk Günver ile birlikte Erciyes Teknopark’ta proje geliştiriyorum. Yazılım öğrenmek isteyen insanlara ve projeleri olan insanlara yardım etmeye çalışıyorum. Kesinlikle yurt dışında çalışmak istemiyorum. Ülkem adına çalışmak, benim gibi insanlarla birlikte projeler geliştirerek ülkemin teknoloji devi haline gelmesini istiyorum. Bunun için de bilimsel çalışmalar desteklenmeli diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler