Salı, Nisan 23, 2024

2 Milyon DotA 2 Hesabı Çalındı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Milyonlarca oyuncuyu yakından ilgilendiren 9 Ağustos‘taki LeakedSource resmi DotA formu kapanmıştı hatırlayacak olursanız. Ancak bu form üzerinden 2 milyon DotA 2 oyuncusunun hesabı çalındı.

Hedef 20 Milyonluk Para mı ?

Şimdiye kadar Dota 2 oynamamış olabilirsiniz veya bir kaç kere tadına bakmış olabilirsiniz. Bu durum sizin için bir şey ifade etmese de, bu oyuna yıllarını vermiş oyuncular için adeta bir ömür törpüsü haline dönüşebiliyor. Dota 2‘de şuanda günlük olarak 600 bin tekil kişi ve aylık 13 milyondan fazla tekil oyuncu tarafından oynanan bir multiplayer oyun biliyorsunuz. MOBA (Multiplayer Online Battle) olarak yıllardır oyuncuları kendisine kitliyor.

Tüm dünya genelinde oynanan DotA 2 oyunu müthiş bir topluluğa sahip. Oyuncular sadece oyunu oynamakla kalmıyor, aynı zamanda turnuvalara katılıp, şampiyonaları izliyorlar. Bu sene gerçekleştirilen DotA 2 Şampiyonası “The International” yeni sona erdi ve Wings Gaming şampiyonayı kazanarak pastadaki payın en büyük sahibi oldu. Bu yıl DotA 2‘de para havuzunda tam 20 milyonu aşkın ödül vardı.

DotA-2-hesaplar-calindi
Ne Olacak Hesaplar ?

Bir rivayete göre 20 milyonluk pastanın tamamına sahip olmak isteyen bazı kişiler 2 milyon hesabı çalarak ortalığı karıştırdı. DotA 2 resmi forumu 10 Temmuz 2016 tarihinde hacklendi ve hesaplar kullanıcı adları, ID’ler, e-mail adresleri, IP adresleri ve parolalar ele geçirildi.

9 Ağustos tarihine kadar kimsenin olaydan haberi olmadığı gibi, sessizce gerçekleşen hesap çalımları Valve firmasını harekete geçirdi. Yapılan açıklamaya göre sadece forum hesaplarının çalındığını ve Steam hesaplarında bir sorun olmadığı açıklandı. Fakat bu durumdan Valve sorumlu tutulduğu gibi, Inquirer’in raporuna göre; parolalar MD5 kullanarak şifreleniyordu. Fakat MD5 eski bir yöntem olduğu için, LeakedSource bu şifreli verilerin %80’ini rahatça çözdü.

DotA-2
Şöyle bir tehlike daha var: DotA 2 forum hesaplarını kullanan pek çok kişi aynı zamanda Steam hesapları için de aynı kullanıcı adı ve şifreyi kullanıyor. İşte burada Valve‘nin başı oldukça büyük belaya girebilir.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler