Cuma, Mart 29, 2024

Ateş Eden Tasarım: 2017 Seat Leon Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Başta Türkiye olmak üzere aşığı olduğumuz Seat Leon yeni 2017 versiyonu ile makyajlanarak karşımıza çıktı. Geliştirilen dış tasarım ve eklenen yeni teknolojik özellikleri ile Leon severleri tekrar büyüleyecek gibi. Seat Leon konusunda müşterilerini nasıl avlayacağını iyi biliyor.

2017 Seat Leon Neler Sunuyor ?

Yeni tasarımına kavuşan 2017 Seat Leon modeli yine markanın en çok satan aracı olmaya şimdiden aday diyebilirim. Yenilenen dış ve iç yapısı ile birlikte araç daha çekici hale geldiği gibi, teknolojik donanımlar da unutulmamış. Dış hatlardan başlamak gerekirse şahsi fikrim olarak söylüyorum çok daha sportif bir görünüm bizleri karşılıyor. Özellikle ön tampon ve spot ışıklandırmalar cazibeyi tavana çekmeye yetiyor.

Aynı zamanda LED farlar ve tamponun yere yakın bölümünde bulunan sis farları yeni ışıklandırma teknolojisi ile buluşarak çok daha iyi bir aydınlatma sistemi sunuyor. Aracın içerisine oturduğumuzda ise 8 inçlik multimedya ekranı ve yenilenen iç dizaynı göze çarpıyor. Ekstra olarak 2017 Seat Leon‘da elektronik park freni de eklenmiş.

2017-seat-leon-006
Teknolojik Donanımlar Ön Planda

Yeni Seat Leon modelinde bir çok yeni teknolojik donanımı görebilmek mümkün. Başta yenilenen geliştirilmiş sürücü asistan sistemi 2017 versiyonunda bulunuyor olması sevindirici. Bunun yanı sıra şerit takip sistemi ve trafik sürüş asistanı da opsiyonlar arasında yer alıyor. Bu sistem sadece 0 – 60 km/s hız aralığında kullanıldığı gibi, gaz ve fren pedallarını otomatik olarak kontrol ederek trafikte dur-kalk işlemini sizin yerinize sağlıyor. Yani sıkıntılı yol durumlarında bu moda geçerek ayaklarınızı gaz pedalından gönül rahatlığı ile çekebilirsiniz.

Bu donanımların yanı sıra yaya algılama sistemi, trafik levhası algılama sistemi, GSM sinyal arttırıcı ve telefonlar için kablosuz şarj gibi özellikler 2017 Seat Leon‘da bizlerle birlikte olacak. Tabii ki bu detaylar boş-dolu-full kasalar olarak değişiklik gösteriyor.

2017-seat-leon-009
Motorda Neler Var ?

Yenilenen Seat Leon‘un motor seçenekleri de geliştirilmiş olarak bizlere sunuluyor. Şuanda 1.4 hacimli benzinli motor seçeneği sunulmaya devam edildiği gibi, dizel motor seçeneğinde de 90 beygir güç ve 1.6 litrelik motor ile gelebiliyor. Bu motor 184 beygir güç üretebildiği gibi, 2.0 litre hacmi ile değişiklik gösterebiliyor.

2017 Seat Leon ailesi Style, FR, Xcellence ve Reference olarak toplamda dört farklı donanım seçeneği ile satışa çıkacak. Türkiye’de piyasaya sürülme tarihi ise 2017 Şubat ayı olarak gösteriliyor. Fiyatlar konusunda ise bir şey söylemek için şuan erken.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler