Cumartesi, Nisan 27, 2024

NFS’den Çıkma 812 Beygirlik Mazda RX-8 Drift Show

Paylaş

silkroad gaminggentr

Need For Speed‘de hepimiz birer drift canavarıydık bir zamanlar. Hep yapmak istediğimiz rekorları kırmaya çalışır, en iyi araçları modifiye ederek hiçbir yere çarpmadan o skoru tavan yaptırmak için uğraşırdık. Şimdi bahsedeceğimiz isim ise bizim hayalimizi gerçeğe taşıyarak dünyanın en yüksek dağlarından birisine giderek görsel şölene imza atmış.

Mike Whiddet’ten Efsanevi Drift Show

Drift denildiğinde aklınıza ilk hangi araç geliyor ? Şahsen benim aklıma Mitsubishi EVO, Mazda RX-8, Subaru ve diğerleri diyerek listeyi uzatabiliriz. Mike Whiddet‘te altına çektiği 812 beygir gücündeki Mazda RX-8‘i ile adeta müthiş bir görsel şölene imza atıyor. Engebeli dağ yolunda yaptığı manevralar ve çarpmadan ilerleyişi beni benden aldı diyebilirim.

Dünyanın en ünlü yerlerinden birisi olan Cape Town‘da gerçekleştirilen bu drift şöleni Franschhoek geçidinden başlayarak drift tutkunlarını cezbetmek için harekete geçti. Kıvrımlı virajlara sahip olan bu dağ yolunun toplam uzunluğu ise 22.6 kilometre.

mad-mike-whiddett-drift-franschhoek-003
2004 özel yapım Mazda RX-8‘e drifte geçmeden önce ufak bir takviye yapılmış. Wankel motor üzerinde yapılan değişikliklerin yanı sıra, GTX-45 Turbo desteği ile birlikte araç 740 beygirden 812 beygire çekilmiş durumda. Varın gerisini siz düşünün. Aracın yer yer hızı 248 kilometreye çıktığı gibi, lafı daha fazla uzatmadan dört dakikalık bu drift show ile sizleri baş başa bırakalım.

+ Adam tam bir psikopat meeeeennn!

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler