Cumartesi, Nisan 20, 2024

Yeni Kükreyen BMW 5 Serisi 13 Ekim’de Tanıtılacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

2017 BMW 5 serisi 13 Ekim Perşembe günü merakla beklenen gözlerle tanıtılacak. Aracın teknik özellikleri ve şimdiye kadar söylenen detaylar belli olurken, biz de yeni BMW 5‘e yakından bir göz atmak istedik.

Yeni BMW 5 Neler Sunuyor ?

Sınıfının en iddialı aracı olmaya hazırlanan BMW 5, 13 Ekim tarihinde bizlerle beraber olacak. Hatta söylentilere göre araç için binlerce ön sipariş şimdiden alınmış durumda. Yedinci jenerasyon ile birlikte gelecek olan 2017 model BMW 5 serisi, yarı otonom sürüş teknolojisi, geliştirilen sürüş asistanı ve performansı ile göz dolduracak. Aynı zamanda orta segmentte kabul edilen bu araç lüks modeller arasında tercih edilebilirlik seviyesini tavan yaptıracak.

Araç konsept olarak metropol şehirlerde yaşayan kişileri hedefleyerek trafik problemlerine yeni bir standart getirmek için geliştirildiği söyleniyor. Biz de bu içeriğe göz gezdirirken “nasıl yani ? mesela İstanbul trafiğine ne gibi bir standart getirebilir ki ?” sorusu akıllara gelmedi değil.

Fakat yeni BMW 5 serisi dur-kalk şeklinde ilerleyen trafik için dahili sensörleri sayesinde etrafı analiz ederek aracın kontrolünü sağlıyor. Bu şekilde sürücü yorulmadan trafikte ilerlemeye çalıştığı belirtiliyor. (Bize her ne kadar saçma gelse de..)

bmw-5-2017
Teknik Özellikler ve Performans

2017 BMW 5 serisinde bizleri direk enjeksiyona sahip turbo beslemeli V4, V6 ve V8 silindirli motor seçenekleri ile gelecek. Ayrıca hybird seçeneği de 13 Ekim’de sunulması bekleniyor. Fakat bu seçenek sadece yeni nesil M5 ve M5 Gran Turismo için sunulacağı söyleniyor.

Aracın kaç beygir olacağı ve 0’dan 100 km’ye kaç kilometreye kaç saniyede çıkacağı konusunda henüz bir bilgi yok. Tanıtım gününde yeni BMW 5‘in teknik detayları daha da netleşecek. Biz de konuyu yakından takip etmeye devam ediyoruz.

 

 

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler