Cuma, Nisan 19, 2024

Ford Edge SUV Ailesine Yeni Şekil Veriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Otomobil üreticisi Ford, yeni geliştirmiş olduğu SUV serinin adeta amiral gemisi olan Edge modelini duyurmaya hazırlanıyor. Ford Edge‘nin Türkiye satış fiyatı belli olduğu gibi, biz de aracın teknik özelliklerine ve teknolojisine yakından göz atıyoruz.

Ford Edge Neler Sunuyor ?

SUV modelleri arasında yer alan Ford Edge aslında bizlere yabancı değil. Aracın ilk üretimi 2006 yılında yapıldığı gibi, aradan geçen 10 senenin ardından Ford‘un Avrupa’daki en önemli temsilcilerinden birisi olmaya hazırlanıyor. Ford Edge şuanda 2.0 litre dizel motoru ve 6 ileri Powershift çift şanzımanı ile 88 bin dolar başlangıç fiyatı ile satılacak. Bu da nereden baksanız 289 bin TL’ye tekabül ediyor. İleri seviye donanım ve paralel satış fiyatı aracın albenisini yüksek tutacak gibi.

Yeni SUV Ford Edge müşterilerine dolu seçenekler ile geldiği gibi, aracın iç tasarımında yalıtım adeta maksimuma çekilmiş. Aynı zamanda sürüş kalitesini arttırmak için gürültü kontrol sistemi bulunan araçta, sürüşe karşı duyarlı oto kontrol sistemi de mevcut. Böylece aracın hızına göre direksiyon çevirme oranı ayarlanıyor ve park manevraları gerçekleştirirken ekstra efor harcamaktan sakınmış oluyorsunuz.

Yayaları algılayan ve acil durumlarda tepki verilmediğinde otomatik frenleme yapabilen sensörler ile donatılan Ford Edge, çarpışma önleme yardımcısı ile birlikte pek çok özellik sunuyor.

ford-edge-004
210 Beygir, 450 Nm Tork’lu Canavar

Yeni SUV Ford Edge‘de yer alan AWD sistemi 4×4 olduğu için buzlu, yağmurlu veya kaygan zeminlerde değişiklik göstererek ileri seviye yol tutuşu sağlıyor. Ayrıca tepki hassasiyeti sağladığı gibi, twinTurbo destekli 2.0 litre dizel motor bizleri memnun etmeye yetiyor. Ford Edge bu motor ile 210 beygir güce sahip olduğu gibi, 450 Nm Tork üreterek sağlam bir kombinasyon oluşturuyor. Yakıt tüketimi tarafında ise 100 kilometrede 5.8 litre içiyor diyebilirim.

Aracın tasarım tarafına da göz atacak olursak dinamik LED ön far teknolojisi Edge‘de kullanılmış. Bu teknoloji sayesinde direksiyonun çevrildiği açıyı farlar da yansıtarak karanlık alanları yüzde yüz olarak kapatabiliyor.

Sekiz farklı aydınlatma modu bulunan Ford Edge‘de manuel olarak aydınlatılabilen serbst moda sahip aydınlatma seçeneği de mevcut. Sürücü tarafında bir de ses kontrollü ve 8 inç boyutunda renkli dokunmatik ekran bulunuyor. Bu ekrandan telefon, ses, havalandırma, navigasyon, otomatik komut, Ford Sync 2 ve pek çok detayı da değiştirebilmek mümkün.

ford-edge-006
Teknik Donanımlar

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler