Cumartesi, Nisan 20, 2024

BMW i3’ü İkiye Katlayan Yerli Otomobil Günsel Model 1

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yerli otomobil projeleri geliştirilmeye devam ettiği gibi, bir proje de KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel tarafından gerçekleştirildi. Günsel Model 1 olarak adlandırılan otomobil tek şarj ile 350 km yol giderek BMW i3’ü ikiye katlıyor.

Yerli Otomobil Günsel Model 1 Projesi Nasıl Çıktı ?

Yukarıda da belirtmiş olduğum üzere KKTC Yakın Doğu Üniversitesi öğretim üyesi olan Günsel hoca aslına bakarsanız uzun yıllardır yerli otomobil projesinin hayalini kuruyormuş. Ardından geliştirme, kaynak ve imkanları bir araya getirerek Günsel Model 1 isminde yerli otomobili geliştirmeyi başarmış durumda.

Öğretim üyesi Günsel hoca bu hayalini bir misyon olarak kabul ederek uzun yıllar beklemiş ve sonunda somut bir adıma kadar getirmiş. Aracın ismi hocamızın soy adından geldiği gibi, tasarım ekibi bu otomobil üzerinde toplamda 90 farklı çizim yapmış. Birazdan aşağıdan videosunu izleyeceğiniz yerli otomobil Günsel Model 1 için en tatmin edici tasarım seçildikten sonra 4 kişilik yolcu kapasitesinde olacağı belirlenmiş. Aracın lakabı ise “sessizliğe sür” olarak biliniyor.

gunsel-model-1
BMW i3’ü İkiye Katlıyor

Aracın içerisinde tamamen elektrik enerjisi kullanıldığı gibi, rejeneretif sistemler kullanılarak frenleme esnasında enerji geri kazanımı sağlanıyor. Yani siz yolculuk esnasında her frene bastığınızda şarjınız giderek artıyor. Bu da yolda sürüş imkanını daha da arttırıyor. Ayrıca şasi ve gövdede alüminyum ağırlıklı malzemeler tercih edilmiş. Günsel Model 1 için bence en dikkat çekici nokta ise şarj ile menzil arasında diyebilirim.

Şuanda BMW i3 modeli 160 km yol gittiği gibi, tek şarj ile Günsel Model 1 350 km yol yapıyor. Aynı zamanda hızlı şarj teknolojisi sayesinde yarım saat gibi kısa bir sürede bataryası tam dolu olarak tekrar yola çıkabiliyorsunuz. Yani uzun bir yolculuk esnasında 350 km yol yapıp dinlenme tesisinde yarım saat mola vermeniz sizin için yeterli olacak.

Hala batarya konusunda geliştirmelerin yapıldığını söyleyen Dr. Suat Günsel ilerleyen günlerde 500 km sınırına ulaşacaklarının altını çizdi. Günsel Model 1 şuanda elektrikli motoru ile 0 km’den 100 km’ye 8 saniye gibi kısa bir sürede erişebiliyor. BMW i3 modeli ise 7.3 saniyede çıkabiliyor. Şuanda aracın üretim süreci hakkında kesin bir bilgi verilmedi. Fakat kısa süre içerisinde piyasa satış fiyatı belirlenip satışa sunulacağının altını çizelim. Hayırlı uğurlu olması dileğiyle..

Günsel Model 1 Video

 

 

Günsel Model 1 Video 2

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Kuzey Kıbrıs’da üretilecek sanırım araç. Aslında yerli de sayılmaz pek adamlar Türkiye’yi pek sevmiyorlar gibi o yüzden bu araca bizim demek ne kadar doğru bilemedim..

    • Bende Kıbrısta okudum 3 yıl kadar,okulun ilk yılıydı şap sıvaydı,bende hocayı 2 kez gördüm aracı görünce gurur da duydum fakat;hakikaten Türkleri Türkiyelileri sevmiyorlar…

  2. 2 Yıl KKTC’de okudum Günsel hocayı bir kaç kere görmüştüm böyle bir projesi olduğunu bilmiyordum adamsın Günsel hoca, hayırlı olsun Günsel Model 1 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler