Cumartesi, Nisan 20, 2024

2017 Skoda Octavia Yeni Donanımı İle Göründü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye ve dünya genelinde çok satan Skoda yeni Octavia modelini teknolojik donanımları ve eklenen yeni özellikleri ile tanıttı. 2017 Skoda Octavia‘nın dış tasarımının yanı sıra, iç tasarımında da bizi büyük yenilikler bekliyor.

2017 Skoda Octavia Neler Sunuyor ?

Bundan bir kaç ay önce Skoda Octavia 1.6 TDI modelini Ankara yolu üzerinde kullanmıştım. Aracın yol tutuşu ve konfor hissi gerçekten çok iyi. Fakat virajları dönerken o oturaklığı tam anlamı ile hissedemiyorsunuz. Ayrıca sürücü koltuğu bir kenara dursun arka üçlü yolcu koltuğu da gayet geniş ve konforlu diyebilirim. Performans konusunda da beni hiç üzmemişti. Şimdi de 2017 Skoda Octavia modeli ile karşı karşıyayız.

Zaten Skoda firmasının en çok sattığı modellerden birisi olan Octavia, yeni modeli ile makyajlanmış diyebilirim. Dış tarafta ilk göze çarpan keskin kedi gözü farlar oluyor. Tasarım zaten başlı başına bir yenilik olduğu gibi, arka panelde çok farklı bir görüntü göremedim. Işıklandırma tarafında ise Full LED teknolojisine sahip yeni farklar araçta yer alıyor. Jant seçenekleri ise 16 ile 18 inç olarak değiştirilmiş.

2017-skoda-octavia-009
Multimedya ve Dokunmatik Ekran

Artık yeni nesil otomobillerde dokunmatik ekranlar olmazsa olmazlardan birisi haline geldi. 2017 Skoda Octavia‘da da 6.5 inç büyüklüğe sahip renkli dokunmatik multimedya ekran eklenerek iç dizayna güzel bir yenilik getirilmiş. Ayrıca isterseniz bu ekranı 9.2 inç boyutlarına kadar yükseltebiliyorsunuz.

Bu medya özellikleri ile SIM kart desteği, WLAN hotspot, Bluetooth, Call to Click gibi pek çok özellik de araya sıkıştırılmış. Aynı zamanda sürücü yardım asistanı, park sensörü, kör nokta uyarı sistemi, trafik ve radar uyarı sistemi ve yaya algılama gibi pek çok yenilik de eklenmiş.

Açıkçası ben yeni Skoda‘yı çok beğendiğimizi söyleyebilirim. Henüz test etme imkanımız olmadı ama 2017 Skoda Octavia‘nın ülkemizde de çok satacağını düşünüyorum.

2017-skoda-octavia-006
Performans

Aracın kaputunun altında 1.0 litrelik turbo beslemeli ünite yer alıyor. Tabii ki bu boş kasa ve full kasa olarak değişiklik gösterecek. İsterseniz 1.6 litrelik motor seçeneğini de seçebiliyorsunuz. Yeni Octavia’da dinamik şasi kontrolünü elinde bulunduran Comfort, Sport ve Normal olmak üzere üç farklı model piyasada çok yakında yerini alacak.

Fiyatlar konusunda henüz Skoda’dan bir dönüş olmadığı gibi, 2017’nin ilk çeyreğinde yeni Skoda Octavia‘yı yollarda görmeye başlayabiliriz. Aracın diğer teknik özelliklerine ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.

2017-skoda-octavia-002
2017 Skoda Octavia Teknik Detaylar

❱ Skoda Octavia 1.4 TSI Benzinli G-TEC – günlük tüketim: 5.3 litre

❱ Skoda Octavia Combi 1,4 TSI Benzinli G-TEC – günlük tüketim: 5.4 litre

❱ Skoda Octavia 1.0 TSI Benzinli – günlük tüketim: 4.8 litre

❱ Skoda Octavia Combi 1.0 Benzinli TSI – günlük tüketim: 4.8 litre

❱ Skoda Octavia 1.8 TSI Benzinli – günlük tüketim: 5.9 litre

❱ Skoda Octavia Combi 1.8 TSI Benzinli – günlük tüketim: 5.9 litre

❱ Skoda Octavia 2.0 TDI Dizel – günlük tüketim: 4.0 litre

❱ Octavia Combi 2.0 TDI Dizel – günlük tüketim: 4.0 litre

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. yani koca oktavya yapa yapa bir far gurubunu değiştirmiş. gerisi hikaye gibi…..elektronik el freni ve geri görüş kamerası gibi diğer markalarda sıklıkla rastlanan donanımlar gelmezsse biraz zor satar diye düşünütorum

  2. Ayne katılıyorum elektronik park freni, geri görüş kamerası, kör nokta uyarısı bunlar standart olarak gelmesi gerekiyordu. Bence 2016 dan farkı yok.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler