Cuma, Nisan 26, 2024

Yüksek Teknolojili Yeni 2017 Mercedes AMG E63 S Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Alman devi Mercedes, yeni üretmiş olduğumu 2017 E serisi AMG E63 S‘i duyurdu. Yüksek teknoloji, yüksek performans, sürüş modları ve içerdiği donanımları ile kendisine aşık bıraktığı gibi, şidmiye kadar üretilen en iddialı modeller arasına girdi. Üstelik mavi ve siyahın birleştiği iç tasarım büyülemeye yetiyor.

Mercedes AMG E63 S Neler Sunuyor ?

Geçtiğimiz günlerde Mercedes’in X-Class modeline hep birlikte şahit olmuştuk. Alman devi planlı bir şekilde otomobillerini tanıtmaya devam ettiği gibi, premium segment kullanıcılar için E-Class binek otomobilini duyurdu. İlk olarak 1993 yılında duyurulan E-Class serisi şimdiye kadar pek çok evrim geçirdi. Ancak bu AMG modeli şimdiye kadar üretilen nesilleri adeta sollayarak hem tasarım hem de performans anlamında büyük değişim sunuyor.

İki versiyon olarak üretilen seride AMG E63 ve AMG E63 S modelleri bulunuyor. Son sistem teknolojiler ile donatılan aracın iç ve dış tasarım çizgileri ise adeta konuşuyor diyebilirim. Üstelik iç dizaynın mavi ile birleşmesine ve o ince çizgilere bayıldım. Dış tarafta ise yeni sportif tampon takımı, LED farlar, egzos ve yeni ön ızgara aracı adeta konuşturuyor. Bir de o kaslı yapısı “sözün bittiği yer” yorumunu yapmamıza neden oldu.

Eski versiyonlara göre 17 mm daha geniş olan yeni AMG E63 S, 2017 serisinde kullanılan lastiklere göre oldukça büyük. Aracın içerisine dalış gerçekleştirdiğimizde ise bizi kokpitte yer alan LCD ekran, sportif üç kollu direksiyon, F1 şanzıman kulakçıkları, sportif AMG koltuklar, gece görüş segmentleri ve RaceTimer özelliği karşılıyor.

mercedes-amg-e63-005
RaceTimer Ne İşe Yarıyor ?

İlk kez Mercedes AMG E63 S modelinde kullanılan RaceTimer özelliği aktif edildiği anda sürücülerin tur zamanlarını analiz ederek takip ediyor. Aynı zamanda bir önceki tur ile karşılaştırmalar yaparak artı veya eksi süreyi lanse edebiliyor. Tur tamamlandıktan sonra ise tüm sosyal medya platformları ile paylaşabildiği gibi, AMG Private Lounge platformu üzerinden de paylaşabiliyor. Ancak bu özellik şuan için sadece iPhone kullanıcılarına sunulabiliyor.

Bir de AMG Track Pace uygulaması bulunuyor. Bu uygulama sayesinde GoPro kameraları araca bağlayarak sürücülerin videolarını çekip anlık olarak platformlarda paylaşabilmeyi sağlıyor. Mercedes bu anlamda GoPro ile özel bir çalışma yapmış.

mercedes-amg-e63-009
Teknik Özellikler ve Performans

Mercedes AMG E63 ve E63 S modellerinde 4.0 litrelik direk enjeksiyonlu twinTurbo V8 motor yer alıyor. Diğer AMG serilerine göre çok daha performanslı olan otomobil 571 beygir motor ile geliyor. Aynı zamanda kaputun altında 750 Nm Tork üretimi gerçekleştiriliyor.

AMG E63 S modelinde ise 612 beygir güç ve 850 Nm Tork üretimi gerçekleştiriliyor. Her iki modelde de maksimum hız 250 KM olarak sınırlandırılmış. E63 modeli 100 km hıza 3.5 saniyede ulaşırken, E63 S modeli ise 3.2 saniyede ulaşıyor. Her iki modelin şehir içi yakıt tüketimi ise 9.2 litre olurken, şehir dışında 8.9 litre olarak lanse ediliyor.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler