Cumartesi, Nisan 20, 2024

2019 Hyundai i30 Fastback N Göz Kamaştırıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlardaki araçları ile oldukça konuşulan Hyundai, i30 Fastback N ile piyasaya büyük bir adım atıyor.

Güney Kore merkezli şirket yeni performans odaklı modelini piyasaya sürüyor. Hyundai, uzun yıllardır otomobil sektörünün içinde ve son yıllardaki araçları ile kullanıcılar tarafından beğeni topluyor. Şimdi ise i30’un performans modeli olan Fastback N modeli ile piyasayı sallayacak gibi duruyor.

hyundai i30 N 3

i30 Fastback N‘in adındanda anlayabileceğiniz üzere bu aracın kasa tasarımı Fastback. Bu tabire yabancı olanlar araca hatchback diyebiliyor. Hyundai i30 Fastback N’de 5 kapı kullanarak Sedan-hatchback görünümü yaratırken bagaj kapağının tasarımı ile Coupe görünümü yansıtıyor. Tabi bu karışıma Fastback deniyor ki i30’a da oldukça yakışmış.

hyundai i30 N 4

Araç dış tasarım olarak sade bir tasarım kullanmasına rağmen ufak çizgiler ve büyük ebatlı jantlar ile sportif görünümünü tamamlıyor. Yine iç kısımdada sportif detaylar mevcut. Bu kısımda dikkatimi çeken ise vites topuzu. Keza oldukça Type-R‘ın vites topuzuna benziyor.

hyundai i30 N 1

Yine iç kısımda oldukça fonksiyonlu bir direksiyon bulunurken, göğüse yerleştirilmiş kocaman ekran dikkat çekiyor. Yine göğüsteki sportif kırmızı detaylar ise dikkat çekiyor. Aracın koltukları ise oldukça kaliteli ve konforlu duruyor.

i30 Fastback N kaputunun altında 2.0 Litelik bir motor yer alıyor. Bu motor aracın paketlerine bağlı olarak farklılık gösterebiliyor. Yani araçın bir modeli 250HP güce ve 353 Nm tork’a sahip. Diğer modeli ise 275HP güç VE 378 Nm tork üretebiliyor. 0-100‘ü ise 6.1 saniye olarak belirlenmiş.

hyundai i30 N 2

Tabi rakipleri olan Golf R, Type-R ve Leon Cupra‘ya baktığımızda bu araçların üçüde pistte i30 Fastback N’i yok edebilecek motorlara sahip. Buda i30’u oldukça zorlayacak gibi duruyor.

Araç önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan Paris Otomobil Fuar’ında gözler önüne çıkacak. Bakalım Hyundai piyasada nasıl bir tepki alacak…

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler