Cuma, Nisan 26, 2024

2019 Mercedes A-Serisi’nin Euro NCAP Çarpışma Testi Videosu Yayınlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mercedes’in yeni A-Serisi‘nın Euro NCAP test videosu yayınlandı. Gelin videoyu izleyelim ve araçtan bahsedelim.

Günümüzde hemen hemen tüm araçlar üretim aşamasından sonra piyasaya sürülmeden önce Euro NCAP, IIHS gibi firmaların testlerine tabi tutuluyor. Bu işte en büyük rolü oynayan ise Euro NCAP. Eğer bir araç Euro NCAP‘ten yetersiz değer almışsa o aracın güvenliği oldukça zayıf demektir.

Mercedes’in yeni A-Serisi’de bu teste tabi tutuldu. Test videosuna göz attığımızda aracın ön kısımdan çarpışmalarda oldukça başarılı olduğunu görebiliyoruz. Yeni A-Serisi her neresinden darbe alırsa alsın aracın ön tamponunu aracın A Sütununa ulaştırmıyor. Tabi buda aracın dayanıklılığını artırıyor.

mercedes a euroncap

Öte yandan yine aracın sol ve sağ tarafından yapılan çarpışma testlerinde araç büzüşmüyor. Yani hasar koltuğa kadar gelmiyor. Buda hem sol tarafta seyahat eden yolcunun güvenliğini oldukça koruduğunu gösteriyor.

Videonun devamında aracın şehir içindeki araçlara, yolculara veya bisikletlilere kaza anında nasıl tepki verdiği gösteriliyor. Keza bu testlerdede Mercesdes oldukça başarılı bir sonuç elde ediyor. Yine şerit takip sistemi ise tek gidiş tek gelişli bir yolda oldukça stabil çalışıyor. Herhangi bir şerit ihlalinde aracı tekrar şeridine sokuyor.

Tabi sonucu hepimiz merak ediyoruz. 2019 Mercedes A-Serisi Euro NCAP testlerinden 5 yıldız aldı. 5 Yıldız ise tüm güvenlik koşullarını çok iyi denecek şekilde karşıladığı anlamına geliyor. Eğer bir Mercedes A-Serisi almak istiyorsanız güvenlik anlamında içiniz rahat olabilir.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler