Pazar, Mayıs 19, 2024

2024 Peugeot 508 Tanıtıldı! Tasarımı ve Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz gün yeni modeli için tanıtım tarihi paylaşımı yapan Peugeot, beklenen tanıtımı gerçekleştirdi. 2024 Peugeot 508 serisi için duyuru yapıldı. SW versiyon ve temel versiyon olmak üzere iki ayrı seçenekle karşımıza çıkan seri, güzel bir makyaj çalışmasından geçmiş gibi duruyor.

Hem iç kısımda hem de dış kısımda değişiklikler kendisini gösteriyor diyebiliriz. Özellikle ön yüzde değişen yapı, aracın biraz daha kaslı gözükmesini sağlamış diyelim ve detaylara geçelim.

2024 Peugeot 508 ile Neler Değişiyor?

Aracın ilk dikkat çeken kısmı yeni LED Matrix farlarında yapılan düzenleme diyebiliriz. Serinin ön kısmında 2018 yılından beridir LED Matrix farlarına yer veriliyor ama makyaj çalışmasından sonra farların biraz daha inceltildiğini görüyoruz.

Yine aslan pençesi tasarım yapısı da devam ediyor ve farın altında 3 şeritli LED ışıklandırmaları görüyoruz. Ön kısımdaki tek değişiklik farlarda değil. Bunun yanında ızgara kısmında da yeni yapıyı net olarak görebiliyoruz. Yenilenmiş olan marka rozetiyle beraber, çok daha ihtişamlı bir ön ızgara karşımıza çıkıyor.

2024 Peugeot 508

Ön kısımdaki bu değişiklikler aracı hem daha agresif gösteriyor hem de daha modern bir yüz sunuyor diyebiliriz. Ön kısımda yapılan bu değişiklikler arka bölümde ise daha az olarak karşımıza çıkıyor. Yeni bir yazı stiliyle beraber marka adının yer aldığı LED stopların çizgisi, yine standart tasarım detaylarını gösteriyor.

Dış kısımda yapılan bu değişlikleri iç kısımdaki küçük dokunuşlar da tamamlıyor desek yeridir. Yenilenen mekanda artık vites kolunu göremiyoruz. Bunun yerine bir seçim anahtarı kullanılmış desek yeridir.

2024 Peugeot 508

Tam orta kısımda 10 inçlik bilgi eğlence ekranının genel yerleşimi korunurken, yine sürücü kısmında da 12 inçlik bir dijital gösterge paneli karşımıza çıkıyor. Burada direksiyon simidinin de yenilendiğini söylemek lazım. Eski logo yerine yeni logo eklendiği gibi bu kısımda yer alan Peugeot yazısının da kaldırıldığını görüyoruz.

Multimedya sisteminde yazılımsal anlamda da yenilikler olacak. Yeni ekran modları, yeni ses tanıma yazılımı, yenilenen navigasyon sistemi, yeni medya ve sürüş yardımları sistemi de artık 2024 Peugeot 508 modellerinde karşımıza çıkacak.

2024 Peugeot 508

Motor Seçenekleri Konusunda Bir Değişiklik Var mı?

2024 Peugeot 508 modellerinin tasarım değişikliklerini sevebiliriz. Ayrıca iç kısımda yapılan dokunuşlarda bir hayli güzel dokunuşlar. Fakat motor kısmı için aynı şeyi söylemek pek mümkün olmayacak.

Zira aracın motor kısmında çok önemli bir değişim görmüyoruz. Tanıtıma kadar olan kısımda sızıntılarda serinin 3008 ve 5008 modellerinde yer alan hibrit motorları alabileceği söyleniyordu. Fakat öyle olmadı.

2024 Peugeot 508

Seride 130 beygir ve 230 Nm tork sunan 1.2 litrelik standart motor kullanılmaya devam ediyor. Buna alternatif olarak 1.5 litrelik dizel 130 beygirlik motor seçeneği de var. 8 ileri otomatik şanzıman seçeneğiyle gelecek 2024 Peugeot 508, hibrit seçenek de sunacak.

3008 ve 5008 modellerinde kullanılan hibrit seçeneğinden farklı olan bu modellerde 180 beygirlik ve 225 beygirlik iki ayrı hibrit motor seçeneğini göreceğiz. Hibrit modellerde araçların 65 km’ye kadar tamamen elektrikli bir şekilde seyir alması da mümkün olacak.

2024 Peugeot 508

Bu özelliklerle beraber sunulacak yeni 2024 Peugeot 508 ailesi için henüz satış tarihi ve fiyat açıklaması gelmedi. Yakın zamanda fiyatlar konusunda da bir açıklama gelmesini bekliyoruz. Muhtemelen bu yeni seri ülkemizde de satışa çıkan modeller olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler