Cuma, Mart 29, 2024

37 Amerika Eyaleti Google’a Dava Açtı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet ve yazılım devlerinden Google, bu kez Amerika Birleşik Devletleri’nde bir kez daha anti-tröst müfettişlerine takılmayı başardı.

Reuters tarafından, bildirilen habere göre 37 Amerika Birleşik Devletleri başsavcısının, Alphabet Inc’in Google ayağına karşı federal mahkemede bir antitröst davası açtığını bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde açılan dava ile ilgili suçlama belirtilmedi, ancak Reuter’in “konuyla ilgili kaynaklara” göre davanın Android Uygulama Mağazası (Google Play Store) ile ilgili olması bekleniyor. Politico, davanın Google’ın Play Store’u kullanan geliştiricileri, Apple’ın yaptığına benzer şekilde, dijital ürün veya hizmet satışlarında yüzde 30 komisyon ödemeye zorlama planıyla ilgili olduğunu bildirdi.

Google’a sürekli dava açılıyor

google play store ucretsiz uygulama
37 Amerika Eyaleti Google'a Dava Açtı! 2

Google, Avrupa Birliği’nde alternatif mobil işletim sistemlerinden kaynaklanan rekabeti sınırlamak için mobil pazardaki konumunu kötüye kullanmaktan suçlu bulundu ve şirket, rakiplerine karşı kendi reklamını yapmayı tercih ettiğini kabul ettikten sonra yakın zamanda 267,48 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler