Cuma, Nisan 19, 2024

700 Milyon LinkedIn Kullanıcısının Bilgileri Satışa Çıkarıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Büyük bir veri ihlali gibi görünen bir olayda, yaklaşık olarak 700 milyondan fazla LinkedIn kullanıcısının kişisel bilgileri bir hacker forumuna herkese açık olarak sızdırıldı. Veri ihlali, kullanıcılarının telefon numaralarını, fiziksel adreslerini, coğrafi konum verilerini ve maaşları açığa çıkardı. Ancak sızdırılan profil bilgileri, kredi kartı bilgileri veya yasal belgeler gibi oldukça hassas bilgileri içermiyor.

Tehdit aktörü, LinkedIn’den veri topladığını iddia etse de, Microsoft buna veri ihlali demiyor ve bunun “aslında bir dizi web sitesi ve şirketten gelen verilerin bir toplamı olduğunu” söylüyor.

Microsoft’un açıklaması

linkedin 2
700 Milyon LinkedIn Kullanıcısının Bilgileri Satışa Çıkarıldı! 2

Ekiplerimiz, satış için yayınlanmış olduğu iddia edilen bir dizi LinkedIn verisini araştırdı. Bunun bir veri ihlali olmadığını ve hiçbir özel LinkedIn üye verisinin ifşa edilmediğini açıkça belirtmek isteriz. İlk araştırmamız, bu verilerin LinkedIn ve diğer çeşitli web sitelerinden kazındığını tespit etti. Üyeler, verileri konusunda LinkedIn’e güvenir ve üyelerimizin verilerinin kazıma gibi herhangi bir şekilde kötüye kullanılması, LinkedIn hizmet şartlarını ihlal eder. Herhangi biri üye verilerini almaya ve bunları LinkedIn ve üyelerimizin kabul etmediği amaçlar için kullanmaya çalıştığında, onları durdurmak ve sorumlu tutmak için çalışırız.

700 milyon LinkedIn kullanıcısının verileri çalan kötü niyetli yazılımcı, veri toplamayı test etmek isteyen diğer bilgisayar korsanları için yaklaşık 1 milyon adresten oluşan bir örnek hazırladı. LinkedIn kullanıcısıysanız, hemen hesabınızın şifresini ve elektronik posta adresini değiştirmeniz gerekiyor ve bu sefer güçlü bir şifre belirlemeyi deneyin! Ayrıca, çevrimiçi hesaplarınızda iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmeyi unutmayın.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler