Cumartesi, Nisan 20, 2024

Google, Dolandırıcılığı Önlemek için Play Store Geliştirici Hesaplarına Katı Kurallar Getiriyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet ve yazılım devi Google, geliştirici hesaplarına yeni kısıtlamalar ve güvenlik önlemleri ekleyerek Play Store’un bütünlüğünü geliştirmek için çalışmaya devam ediyor..

Google Play Store geliştiricileri, güvenliği artırmak ve hesapların ‘gerçek kişiler’ tarafından oluşturulmasını sağlamak için yakında e-posta adreslerini ve telefon numaralarını doğrulamak ve fiziksel bir adres gibi ekstra ayrıntılar sağlamak zorunda kalacaklarını resmi olarak kamuoyuna duyurdu.

Geliştiricilerin ayrıca iki adımlı doğrulamayı kullanmaları gerektiren yeni bir zorunluluk getirildi. Arama devi konu hakkında şu sözleri dile getirdi:

“Google Play’i güvenli ve emniyetli tutmak ve geliştirici topluluğumuza daha iyi hizmet vermek için ve her hesabın gerçek iletişim bilgilerine sahip gerçek bir kişi tarafından oluşturulduğundan emin olmak için değişiklikler yapıyoruz.”

The Record, Google’ın yaptığı duyurunun, başkalarının kötü amaçlı yazılımları ve diğer dolandırıcılık uygulamalarını Play Store’a yüklemek için kullanması için büyük miktarda geliştirici hesabı oluşturacak bir satıcı endüstrisinin ortaya çıkmasıyla aynı zamana denk geldiğini belirtiyor. The Record tarafından yayınlanan bir siber suç forum gönderisinin ekran görüntüsü, bu hesapların her birinin 89 dolara satıldığını gösteriyor.

pc hocasi.play store karanlık mod
Google, Dolandırıcılığı Önlemek için Play Store Geliştirici Hesaplarına Katı Kurallar Getiriyor! 3

Bu arada, iki aşamalı doğrulama gereksinimi, dolandırıcıların yasal geliştirici hesaplarına girip çalmasını zorlaştıracak gibi görünüyor. Arama devinin bu yılın başlarında normal Google hesapları için duyurduğu benzer bir değişikliği yansıtıyor ve şimdi ise şirket varsayılan olarak iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkin hale getirecek.

Değişiklikler, Google’ın yalnızca bir e-posta adresi ve telefon numarası sağlamak için yeni kayıtlar gerektiren mevcut geliştirici hesabı politikalarına kıyasla önemli. Şirket, fiziksel bir adres gibi ayrıntıların “herkese açık olmayacağını” ve yalnızca kullanıcı kimliğinin doğrulanmasına ve gerektiği durumlarda iletişim kurulmasına yardımcı olmak için toplandığını söylüyor.

unnamed
Google, Dolandırıcılığı Önlemek için Play Store Geliştirici Hesaplarına Katı Kurallar Getiriyor! 4

Google, yeni gereksinimleri aşamalı olarak kullanıma sunacak. Bugünden itibaren hesap sahiplerinin hesap türlerini kişisel veya ticari olarak belirleme ve iletişim bilgilerini doğrulama seçeneğine sahip olacağını paylaştılar. Ardından, Ağustos ayı içerisinde, tüm yeni kayıt açacak kişilerin hesaplarını oluştururken aynı adımları izlemeleri ve iki adımlı doğrulamayı kullanmaları gerekecek. Şirket: “Bu yılın ilerleyen saatlerinde değişiklikler mevcut tüm hesaplar için tamamen uygulanacaktır.” dedi.

Değişiklikler, Play Store’daki dolandırıcılık uygulamalarına yönelik, geliştiricilerin yüklemeleri teşvik etmek için listelerinde ucuz taktikler kullanmasını yasaklayacak daha geniş bir baskının ortasında geliyor. Uygulama listelemeleri artık başlıklarında tamamı büyük harf veya emoji gibi göz alıcı özellikleri kullanamayacak veya “şimdi indir” gibi ifadeleri içeremeyecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler