Çarşamba, Nisan 24, 2024

3D Yazıcı İle Yüzebilen, Tırmanabilen ve Sürünen Robot Üretildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzde 3D yazıcılar ile birlikte artık büyük adımlar atılabildiği gibi, şimdi de 3D yazıcıdan üretilmiş yüzebilen, tırmanabilen ve sürünerek hareket eden robot geliştirildi. Bu robot üstelik sensörler yardımı ile yönünü bularak hiç takılmadan hareket edebiliyor.

3D YAZICI TEKNOLOJİSİ VE ROBOTLAR

Bundan bir kaç yıl önce robotlar sadece bir kaç adım atarak bilim adamları tarafından başarı olarak algılanıyor ve dünyaya lanse ediliyordu. Ancak şimdi robotlar futbol oynamaktan yüzmeye kadar, koşmaktan bisiklet binmeye kadar pek çok işlevleri yerine getirebiliyorlar. Ancak yeni 3D yazıcı ile üretimi gerçekleştirilen bu sürünen robot her ne kadar videoda çok emek sarf etse de, etkileyici ve ürkütücü olduğunu kabul etmek lazım.

3D yazıcı yardımı ile üretilen robot, içerisinde bulunan motor ve sensörler aracılığı ile hareket ediyor. Adeta bir solucanı andıran robotun ön kafa kısmında tekerler yer aldığı gibi, robotun bu şekilde hareket etmesi sağlanıyor. Aşağıdaki videodan da izleyeceğiniz üzere robot sadece düz bir zeminde hareket etmediği gibi, her türlü koşulda hareket edebilme kabiliyetine sahip. Ayrıca su geçirmez yapısı ile suyun içerisinde de hareket edebilen robot uygun koşullar sağlandığında duvarda da hareket edebiliyor.

Robotun üretiliş amacının farklı gezegenleri keşfetmek amacı taşıdığı belirtilirken, ilerleyen zamanlarda 3D yazıcı ile daha büyük ve kapsamlı modellerinin yapılacağı söyleniyor. Açıkçası 3D yazıcıların üretmiş olduğu teknolojiler giderek ilginç bir hal almaya başladı. Robotun performansını ve ilginç hareketlerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler