Cumartesi, Nisan 27, 2024

40 TL’lik Sniper Tuşlu Everest Rampage SMX-R81 Mouse İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese merhabalar. Yeni bir inceleme ile yeniden birlikteyiz.

Bu inceleme yazımızın konuğu, 40 TL‘lik fiyatı ile dikkat çeken, fiyat/performans ürünü olabilecek Everest Rampage SMX-R81 Gaming Mouse olacak. Bakalım bu fiyata Everest bizlere neler sunuyor.

Dikkat: Sniper!

İncelemeye başlarken pek tabii kriterlerimizi fiyat çerçevesinde belirliyoruz. Çünkü bildiğiniz gibi piyasada 700 TL‘ye bile oyuncu mouseu bulunuyor. Bu fiyat etiketleri de mouseların sunduğu özelliklere göre şekillenmekte. Ancak incelemesini yapacağımız Everest Rampage mouse daha çok giriş seviyesi bir fiyat ile geldiği için beklentileri de bu yönde tutmak gerekiyor.

Everest Rampage SMX R81 Gaming Mouse İncelemesi

Mouse kutusunu açtığımızda bizleri standart bir içerik karşılıyor. Kutuda kırmızı plastik bir çekmecenin içinde Everest SMX-R81 ve kullanıcı kılavuzu bulunuyor. Oldukça sade bir içerik ile karşılaşmamız şaşırtıcı değil. Mouseun tasarımına değinecek olursak da gri yapıda, ortalama büyüklükte bir tasarım görüyoruz. Mouseun sağ arka ve sol ön kısımlarına eklenen şeritler de tasarımın gaming temasını ön plana çıkarmış. 

Everest SMX-R81 mouse elinize aldığınızda iyi oturan bir yapıya sahip. Kullanımda herhangi bir sorun yaratmayan mouse, parmak desteği ile birlikte ergonomi alanında bizden geçer not almış durumda. 152 gram ağırlık ile bu kullanıma oturak katan mouse aynı zamanda 5 milyon tık ömrü sunuyor.

Everest Rampage SMX R81 Gaming Mouse İncelemesi 002

Tabii ki gaming denildiğinde kafalarda RGB ışıkları yanıyor fakat mouseumuzda RGB bulunmuyor. Ancak, RGB olmasa da 4 farklı renkte ışıklandırma yapabilen bir LED aydınlatma sistemi mouse içerisine entegre edilmiş.

Rampage yazısı ve altında bulunan şeride ek olarak, sağ arka kısımda bulunan şerit ve mouse tekerleği bu renkleri ortaya çıkartıyor. Renkler ise mavi; pembe, kırmızı ve mor olarak görüntülenmekte. Mouse ile birlikte herhangi bir yazılım bulunmadığı için bu renkler manuel olarak değil, kullandığınız DPI seviyesine göre değişim gösteriyor. 

Everest Rampage SMX R81 Gaming Mouse İncelemesi 012

DPI demişken mouseun verebileceği en yüksek DPI seviyesi 3000 olarak belirlenmiş. Bu da Full HD çözünürlükteki ekranlar için oldukça yeterli bir seviye. Ancak 2K ve üzeri monitörlere sahipseniz bu DPI seviyesinin yetmeyeceğini söyleyebiliriz. DPI seviyesi de yine tekerleğin arkasında bulunan düğmelerden ayarlanmakta.

Yine bu konuya ek olarak mouseun 1 MS tepkime süresi ile birlikte 4000 fps tarama frekansı içerdiğini görmekteyiz. Bu fiyat seviyesi için yine dikkat çeken bir özellik.

Everest Rampage SMX R81 Gaming Mouse İncelemesi 014

Mouseumuzun kablosuna baktığımızda ise örgüleme görüyoruz. Daha yüksek fiyatlı birçok mouseda göremediğimiz bu kablolama açıkçası bizleri mutlu etti. Her ne kadar USB 2.0 ucu altın kaplama olmasa da örgü kablo durumu telafi ediyor. Zira bu fiyat için aranması gereken bir detay olmadığını düşünüyoruz. Kablomuzun uzunluğu ise 1.5 metre.

Everest Rampage SMX R81 Gaming Mouse İncelemesi 009

Gelelim Everest Rampage SMX-R81 mouseun en önemli detayı, sniper tuşuna. Mouseun baş parmak desteğinin sonuna yerleştirilmiş bu kırmızı tuş, sniper tuşu olarak belirtilmiş. Bizlerde inceleme yapmadan önce tuşun tam olarak öyle olduğunu düşünüyorduk ancak öyle olmadığına şahit olduk.

Normal şartlarda sniper tuşlarının görevi oyun içerisinde dürbün moduna geçtiğinizde DPI seviyesini aşağı çeker. Böylelikle DPI düşük olduğu için mouse tarama yaparken daha yavaş ilerleme kaydeder ve dürbün sağa sola titremez. Ancak bu mouseda bu tuş, mermileri tek tek atmak üzere programlanmış. Yani herhangi bir silah aldığınızda bu tuşa tıklarsanız silahınız art arda tekli atışlar yapıyor. Bu yüzden ufak bir hayal kırıklığı yaşadığımızı belirtelim.

Everest Rampage SMX R81 Gaming Mouse İncelemesi 003

Everest Rampage SMX-R81 ile ilgili olarak söyleyebileceğimiz son şey en başta da belirttiğimiz fiyat kalıyor. 40 TL ile oldukça uygun bir etikete sahip mouse, bu fiyata alınabilecek en uygun oyuncu mouseu durumunda. Her ne kadar eksikleri olsa da biz, giriş seviyesi bir ürün için yeterli bulduk.

Everest Rampage SMX R81 Gaming Mouse İncelemesi 010

Everest Rampage SMX R81 Gaming Mouse İncelemesi 006

Everest Rampage SMX R81 Gaming Mouse İncelemesi 011

Everest Rampage SMX R81 Gaming Mouse İncelemesi 015

Evet hocalar bir inceleme yazısının daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu yazımızda sizlere Everest Rampage SMX-R81 Gaming Mouse incelemesini sunduk. Mouse ile ilgili detaylı incelemeye ve satın alma bağlantılarına aşağıda bulunan video bağlantısından ulaşabilirsiniz. 

Görüş ve yorumlarınız bizler için değerli, paylaşmayı ihmal etmeyin. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Everest Rampage SMX-R81 Gaming Mouse İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler