Cuma, Nisan 26, 2024

4K Avcısı DJI Osmo İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

DJI firmasını ülkemizde de yakından takip ettiğimiz gibi, genellikle insansız hava araçları ile biliyoruz. Fakat DJI kamera konusunda da çözümler üretmeye devam ettiği gibi, bu hafta DJI Osmo kamerasını inceledik. Mükemmel çekim, hareket halindeyken bile sallantısız kayıt imkanı sunan DJI Osmo‘nun tüm teknik özellikleri, el gimbalı ve piyasa satış fiyatı haberimizde.

GİMBAL NE İŞE YARIYOR ?

Mutlaka kamera işi ile uzaktan veya yakından ilgiliyseniz “Gimbal” kelimesini duymuş olabilirsiniz. DJI Osmo modelinde de karşımıza çıkan Gimbal aslında kullanıcıların mükemmel şekilde video çekebilmesini sağlayan, titremeyi önleyici bir aparat diyebiliriz. Gimbal sayesinde yürürken bile titremeden fotoğraf ve videolar çekilebiliyor. DJI’da Osmo modeline Gimbal ekleyerek mükemmel bir işe imza atmış.

 

DJI-Osmo-İncelemesi-5
DJI OSMO NASIL ÇALIŞIYOR ?

DJI Osmo modelini ilk olarak incelemek için elimize aldığımızda akıllı telefonlara bağlayarak uygulama üzerinden eşleştireceğimizi anlamak sadece bir dakikamızı aldı. DJI Go adı verilen uygulamayı indirerek telefonunuz ile DJI Osmo‘yu eşleştirmeniz gerekiyor.

Wi-Fi üzerinden eşleşme sağlandığında size zaten bir “yeşil tik” vererek hazır olduğunu belirtiyor. Açıkçası daha kullanmadan DJI Osmo‘nun tasarımına ve Desperado’nun gitar çantasına benzeyen kılıfına bayıldık. İsterseniz Zenmuse X3 kameralı DJI Osmo‘nun teknik özelliklerine ve ilk bakışına hızlı bir geçiş yapalım.

DJI OSMO İNCELEMESİ – VİDEO

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

11 YORUMLAR

  1. DJI Osmo’nun görüntü sterilizasyonu çok güzel hocam videonun tek eksiği DJI Osmo’dan görüntü yok çekim videosu bir de az daha videoya ışık lazım anlatım güzel

  2. merhaba sizde photoshopu kim yapıyor ? gerçekten güzel görüntüler çıkıyor ortaya videoda biraz daha eğlenceli olup anlatılsa tadından yenmez bence

  3. Gimbal denen üst baş kısmı çok hoşuma gitti çift basınca dönüyor filan 🙂 DJI gerçekten mükemmel bir firma zannedersem bu OSMO modelinde kamerayı çıkartıp droneya filan takabiliyoruz.

    • urunde sorunlar bas gostermeye basladi. mesela iPhone 7 de gyro var ve bu cihaza takinca titresimler soz konusu oluyor. ayrica iphone7 de kulaklik cikisi yok elimdede iPhone icin profesyonek mikrofon takmak icin ayri apparat alma lazim ! uygulamasi surekli cokuyor ve blutoothda da kopmalar oluyor.

  4. kameranın gece çekimi nasıl acaba? gopro 4 silverim var ama gece renkleri çok çok kötü. Gece yaptığım çekimler için ne önerirsiniz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler