Cumartesi, Nisan 20, 2024

4 GB RAM’li Reeder P10S Ön İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

İlk olarak aramıza 2009 yılında katılan Reeder markası, üretmiş olduğu akıllı telefon, tablet ve aksesuarlar ile fark yaratmaya başladı. Reeder‘ın en son üretmiş olduğu P10S akıllı telefonunu aslında yakından tanıyoruz. Performans ve donanım konusunda S serisinin çitasını yükselten Reeder‘ın bu hafta P10S modelinin ön incelemesini gerçekleştiriyoruz.

Reeder P10S İlk Olarak Burcu Esmersoy İle Parladı

Bilirsiniz, bir ürün ürettiğinizde işin en can alıcı noktalarından birisi pazarlama stratejisidir. Ne kadar kaliteli bir pazarlama stratejisine sahip olursanız, ürününüzü o kadar çok geniş kitleye duyurabilirsiniz. Reeder ise burada Burcu Esmersoy‘u kullanarak ürünlerinde güzel bir strateji izlemişti. Reklam çekimlerinde zaten Burcu Esmersoy’un güzelliği ve çekiciliği Reeder’ın cihazları ile birleştirildiğinde ortaya güzel bir reklam çıkmıştı.

reeder-p10s-burcu-esmersoy
Teknik Özelliklerin En Önemlisi: “Batarya”

Şuanda ülkemizde eşdeğeri olarak gösterilebilecek cihazlar ile karşılaştırıldığında gerçekten başarılı bir cihaz ile karşı karşıyayız. Öncelik olarak her akıllı telefon incelemesinde olduğu gibi en önemli noktalardan birisi olan bataryadan başlamak istiyorum. Reeder P10S modelinde 3000 mAh batarya bulunuyor. Bir akıllı telefon alırken her zaman söylüyorum, yine söylemeye devam edeceğim: “mutlaka ilk olarak bataryasına bakın.”

Klasik teknoloji marketlerindeki müşteri temsilcileri ürünü size satabilmek için bin türlü numara çevirir ve o telefonu adeta bir Ferrari gibi göstererek aslında Ferrari görünümlü Şahin‘i satabilir. Akıllı telefon ve cihazların teknik özellikleri ne kadar sağlam olursa olsun, batarya yeterli düzeyde üretilmediyse, o cihazda “prize bağlı” yaşamak zorunda kalırsınız. Sürekli sizlerden aldığımız dönüşlerden sonra biraz da olsa batarya konusunu ön plana çıkartabildik şükür. Israr ediyoruz, savaşıyoruz ve sonunda bu psikolojiyi bozacağız.

Reeder P10S modelinde de minimum 3500 mAh batarya bekliyorduk. Ancak 3000 mAh bataryanın da kullanım süresi için ideal olduğunu belirtebilirim. Cihazın çözünürlüğü, teknik özellikleri ve kamera detayları ne kadar çok yukarı çekilirse, bataryanın da aynı oranda artması şarttır. Hatırlayacak olursanız bundan 6-7 ay önce (reklam vermeyelim) bir Türk akıllı telefon üretici firmasını batarya konusunda ikna etmiştik.

reeder-p10s-ozellikler
Reeder P10S Performansı

Peki Burcu Esmersoy ile gördüğümüz ve adından sıkça söz edilen Reeder P10S modeli sektördeki diğer akıllı telefonlara göre neler sunuyor hiç merak ettiniz mi ? Açıkçası Cihazın en önemli özellikleri arasında gösterebileceğimiz 4 GB RAM’i ve 64 GB depolama alanı ön plana çıkarken, isterseniz 256 GB’a kadar microSD ile kapasite artışı sağlayabiliyorsunuz. Ayrıca cihaz gücünü 2.0 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Helio P10 işlemcisi ve Mali T860 grafik işlemcisinden alıyor.

Şuan için ülkemizde RAM skalası 3 GB ve 4 GB arasında değişkenlik gösteriyor. 4’ten sonrası “vaaouv” olarak karşılandığı için Reeder P10S‘nin 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı gerçekten yeterli düzeyde.

reeder-p10s-antutu-benchmark
Ekran Ne Durumda ?

Batarya konusunu derinden etkileyen bir diğer etkenlerden diğeri de cihazda kullanılan ekranlar oluyor. Reeder P10S modelinde 5.5 inçlik Full HD AMOLED ekran kullanılmış. Piksel başına yoğunluk ise 401 ppi ve Gorilla Glass 4 ekran koruma teknolojisi bulunuyor.

Cihazı elinize aldığınızda sadece Apple marka cihazlarda karşımıza çıkan 3D Touch özelliğinin Reeder P10S modelinde de yer aldığını görüyoruz. Bu tuş sayesinde özellikle giriş ekranında pek çok fonksiyona ait geçişleri sağlayabiliyorsunuz. Bir çeşit sağ tuş menüsü diyebiliriz aslında.

Güzel Fotoğraflar Çekebilecek miyiz ?

Artık akıllı telefonlar günümüzde akıllı olmaktan çok “ne kadar iyi kamerası var ?” konularına doğru kaymaya başladı. Kullanıcılar cihazları satın alırken teknik özellikleri arasında kamerayı da eklediği gibi, satış temsilcisi arkadaşlarımızı da bu konuda epeyce sıkıştırıyorlar. E artık firmalar da bu konuda çeşitli geliştirmeler ve kendine özgün teknolojiler katarak farklılaştırma çabası içerisine giriştiler.

Reeder P10S modelinde ise 1.8 diyafram açıklığına sahip 16 Megapiksel arka kamerası ve 8 Megapiksellik ön kamerası bulunuyor. Kamera özellikleri arasında pek çok cihazda bulunmayan “Slow Motion” gibi mükemmel bir özelliğin olduğunu söylememiz gerekli. Ayrıca modlar arasında macro, gif, 360 derece, panorama, time lapse ve ultrapixel gibi pek çok çekim modları da bulunuyor. O yüzden Reeder P10S inceleme yazımızın başında da belirtmiş olduğum gibi piyasadaki eşdeğer modellerine göre alınabilecek en ideal cihazlar arasına adını çok rahat yazdırabilir.

reeder-p10s-inceleme
Parmak İzi Okuyucusu Olmadan Olur mu ?

Şunu kabul edelim: artık akıllı telefon üreticileri “çok aranan” teknik özellikler arasında gösterilen parmak izi okuyucularını da cihazlarına sıkça eklemeye başladılar. Gerçekten kullanıcıların güvenliği için “on numara” bir detay diyebilirim. Reeder P10S modelinde de parmak izi okuyucusu olduğu gibi, tepkime süresi 0,38 saniye kadar kısa bir sürede devreye girebiliyor. Bu şekilde hem cihazınızın korumasını hem de alışverişlerde işlemlerinizi hızlıca ve kolayca yapabilirsiniz.

%10 Batarya ile 18 Saatlik Kullanım Süresi

Reeder P10S modelinde bizi en derinden etkileyen özelliklerden birisi de %10’luk bir batarya ile 18 saate kadar kullanım süresinin olması oldu. Şimdi bazı takipçilerimiz “e bu telefon %10 ile 18 saat kullanılıyorsa, full batarya ile hiç bitmez” diyebilir. Ancak işin aslı şu şekilde;

Reeder P10S akıllı telefonunda 4 ana özellik dışında (arama, rehber ulaşımı, sms gönderimi, saat ayarları) tüm fonksiyonları devre dışı bırakarak mükemmel bir tasarruf moduna geçiyor. Eğer “Aşırı Mod” adı altındaki bu özelliği aktif ederseniz, %10 batarya ile 18 saatlik kullanım sağlayabiliyorsunuz. Bu demek oluyor ki, %50’de “aşırı mod” özelliğini açarsanız 90 saatlik gibi müthiş bir süreye erişiyorsunuz. Ayrıca bataryanın 40 dakika gibi kısa bir sürede şarj olduğunun altını çizelim. Bu şarj işlemini ise “Hızlı şarj özelliği” ve Usb Type-C ile birlikte gerçekleştiriyor.

“8000 mAh Batarya Koyduk, Gel Vatandaaaş”

Şuanda yapılan testlerde Reeder P10S modelinin en iyi bataryaya sahip 5. akıllı telefon olduğunu belirtmemizde fayda var. Zira kullanıcılar şu yanılgıya çok fazla düşüyorlar: bazı firmalar açıklama yaptıklarında “8000 mAh batarya koyduk, gel vatandaş” diyerek cihazın pazarlaması yapıyorlar. Ancak detaylara eriştiğinizde 12 saatlik kullanım süresi gibi komik rakamları görebiliyoruz.

O yüzden her yüksek bataryalı akıllı telefon günlerce kullanılacak diye bir kaide bulunmuyor, buraya dikkat etmemizde fayda var. O yüzden Reeder P10S modeline süratli bir şekilde basamakları tırmandıran önemli özelliklerinden birisi de hiç şüphesiz bataryası oluyor.

reeder-p10s-fiyat
Borcumuz Ne Kadar Hocam ?

Reeder P10S modelinin önemli teknik özelliklerinden ve ince detaylarından yukarıda bahsetmeye çalıştık. Cihaz kişisel görüşüme göre piyasada bu fiyata alınabilecek en iyi cihazlar arasına girebilir diyebilirim. Zaten bu teoriyi doğrulayacak pek çok detayı ve teknik özelliği sizler ile paylaştık. Reeder markası Türkiye’de diğer rakip firmalar kadar çok duyulmadığı için “kesinlikle listenize eklemeniz gereken” bir akıllı telefon olarak nitelendiriyorum.

Cihazın şuanda piyasa satış fiyatı 1599 TL‘den teknoloji marketlerde ve çeşitli e-ticaret sitelerinde satılıyor. Donanım tarafında bizi dolu dolu karşılayan Reeder P10S ön incelemesinin hemen ardından aşağıdan cihazın tüm teknik özelliklerini inceleyebilirsiniz. Eğer soru, sorun veya önerileriniz varsa, yine aşağıdaki yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

reeder-p10s
Reeder P10S Tüm Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

49 YORUMLAR

  1. Hocam yorumlarınız gerçekten çok iyi okurken bazen kayboluyorum. Ancak Reeder’ın P10S modeli ve diğer Reedar modelleri Türkiye’de çok tanınmıyor. Reklama ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde çok fazla bir kitleye satış yapamazlar. Ancak Casper, ASUS ve Huawei gibi firmaları geçebilecek kapasitede. LG’ye de yaklaşabilir.

  2. Hocam açıkçası Sony’de sözde 2 gün pil ömrü diyorda tam 2 gün dayanamıyor cihaz az kullanımda zorlarsan dayanırda normal kullanımda 2 gün görmüyor cihaz bunun 10 dakikasıda faso fisodur kesin ama fiyat performans olacak bir ürün fiyati 1400 1300 yapabilseler muazzam olurmuş türkiyede cidden iyi satış yaparlardı biraz tutunsalar usta adam iphone alıyor tamı tamına 16 gb telefona 2850 veriyor ve biraz uygulamaya abandığında telefonda şöyle bi yazı çıkıyo hafızanız doldu boşaltın şaka gibi fiyat orana bakılırsa pek diycek birşey yok ama güzel makina beğendim markasını önemseyip almayın bide telefonları.

  3. Ben 4 aydır kullanıyorum telefon çok seri. İleri moda girip çıktığımda kasıyordu fakat güncelleme ile düzeldi. Servisini bilmiyorum ama herkes şikayetçi.

  4. Gerçekten fiyat performans bakımından şu anda en iyi telefon olduğunu söylemek yanlış olmaz.Telefonu inceleme şansı buldum almaya karar verdim.P10sin fiyatına yakın tüm telefonlarla da özellik kıyaslaması yaptım.Hiçbiri aynı seviyede değil.Böyle bir telefonu bu fiyatta bizlere sunan Reeder’a teşekkürler.

  5. Özellikleri çok iyi olan bi cihaz fiyat olarak da çok uygun tereddütü olan arkadaşlara kesinlikle öneririm. Kullanımı da rahat hiç bi şekilde donma kasma yapmadan oyunlarınızı uygulamalarınızı kullanabilirsiniz ??

  6. P10s Gerçekten Mükemmel İyiki almışım , Böyle bir batarya performansı böyle bir Stabil çalışan bir telefon uzun zamandır kullanmadım kendi rakiplerine göre Harika özellikler en iyiside şu artık cebimdeki bir Cisim ekranı çizecek diye korkmuyorum ? çünkü gorilla glass4 gerçekten alacaklara Şiddetle Tavsiye ediyorum ??

  7. 4gb ram 64gb hafiza parmak izi okuyucu 3d touch ve edge panel ozelligi kullaniyorum ve cok memnunum bu fiyata baska urun bulamazsnz arkdslar siddetle tavsiye ediyorum.

  8. Hocam sizin incelemeniz sayesinde satın aldım, daha iyisini bulamazdım eminim. Telefonda her şey efsane. Hız, kamera, kasa her şeyiyle mükemmel. Tavsiyeniz için teşekkür ederim

  9. hocam ben 700-900 arası tel arıyorum. hani şartlar az daha zorlanabilir :). batarya kamera ve ram öncelikli benim için. görüntü falan değil. aklımda lg g4 beat samsung j5 ve samsung e5 var. lg aklımda ama onunda bataryası düşük. ne onerirsiniz

  10. Reeder p10s kullanımı cok basit bir cihaz. Kafa karıştırmayan menüsü ile COK rahat kullanılabilir. Bunun yanı sıra internetimin gün boyu açık kalmasına ragmen sarjım 1.5 gün bana yetiyor. Ve dikkati mi cekti ne kullanım da ne de sarj da iken diger cihazlara nazaran ısınma olmuyo. Ve kamerası 16 mp’sele göre cok daha iyi cekim yapıyo. Herkese Tavsiye ederim. !

  11. Çok güzel bi telefon 3 aydır kullanıyorum hızı gayet iyi kaç kere düşürdüm çizik dahi yok almayı düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye ederim

  12. Reeder markasını duymayanlat olabilir fakat şunu diyeyim bende onyargiyla yaklasmistim fiyatı özelliği cezbediyor.ekran kalitesini çok beğendim tpc şarj ve gorilla glass ekrana sahip

  13. Daha öncesinde samsung s6 edge plus kullanıyordum p10s kullanana kadar telefondan yana şansım hiç yoktu ama bu cihazın hrm kamerası hemde donanım özellikleri beni çok tatmin etti kesinlikle tavsiye ederim

  14. Daha öncesinde samsung s6 edge plus kullanıyordum p10s kullanana kadar telefondan yana şansım hiç yoktu ama bu cihazın hrm kamerası hemde donanım özellikleri beni çok tatmin etti kesinlikle tavsiye ederimm

  15. Reeder p10s alabileceğiniz en iyi telefonlardan biri gidip baktım vatan mağazasına burada inceledim çok beğendim mağazaya gidip bakın kesinlikle sizin tavsiyeniz üzerine çok güzel bir telefon aldım.

  16. resimlerde beyaz gibi gozukmus arkası ama cok guzel duran koyu olmayan bi tonu var parlament mavisi gibi duruşu yeter 4 ram 64 hafiza makyaj olmus

  17. Reeder’ın ürettiği bence en iyi cihazlardan bir tanesi…Marka Takıntınız yok ise herşeyi bir telefonda bulabilirsiniz..Aradığınız herşey onda..iyiki varsın reeder…

  18. BenP10s kullanıcısı olarak gördüğüm en iyi telefon. Çook hızlı, donma kasma,olmuyor. Hafızası cok yüksek. Ram, kamera, tasarım olarak rakipsiz bir telefon. Reeder tüm ülkelerde çok fazla alıcısını bulacak kalitede bir telefon. Tavsiye ederim.

  19. Cihazı çıktığı gibi aldım, inanılmaz sağlam bir kasası var. 4 tane telefon kırmış bir kullanıcı olarak dayanıklılığından aşırı memnunum. Fiyatına göre kıyaslayacak olursak dolu dolu özellikleri var. Parmak izi okuyucusuna bayıldım. P10s’im ile mutluyum ama sonraki cihazım yine bir reeder olacak 🙂

  20. P10s i ilk duyduğum markayı daha cok inceledim okudugum yorumlarin cogu kullanmayan adamlardi , magazada alt modelini kullanan 2 arkadas gorunce onlara guvenerek aldim iyikide almisim kullanici olarak kamera kasa ve sarj suresi harika tavsiye ederim benden +1

  21. Merhaba arkadaşlar bu cihazı uzun suredir inceliyorum ve ciddi anlamda almayı düşünüyorum özellikleri beni kendine bağladı diğer sitelerdeki olumlu yorumlarda bu konuda baya etkili oldu en kısa zamanda cebimde olması dileğiyle 😉

  22. Bu fiyatta alınabilecek en donanımlı telefon kesinlikle.Yuksek paralar ödemeden amiral gemi dediğimiz ust segment telefonlardaki performansı istiyorsanız eger Reeder P10S size by imkânı sunacaktır

  23. Fiyata bakıldığında teknik özellikleri gerçektende amiral gemi dediğimiz cihazlarla eşdeğer. Reeder bu işi yapmak istediğini P10S modeliyle de kanıtlamış oldu ??

  24. birşey alacaksam hakkındaki yorumları önemserim, fakat bu telefonla ilgili bir çok yerde son bir iki ayda aynı günler içinde yapılan yorumlar dikkatimi çekiyor… bu sayfada 02.11.2016 tarihinde olduğu gibi… Telefonu yorumlamaktan çok ticari bir faaliyete amaç araç olma yorumları gibi gözükmekte.. durum böyle olunca teknik özellikleri göz doldurmasına rağmen bu telefondan soğuduğumu da belirtmek isterim. 1500 TL az para değil, asgari ücret, iyi araştırın.. Saygılarımla .

    • Merhaba,

      Reeder firmasına ait olduğunu düşündüğümüz kişiler farklı IP’lerden yorum yaptırıyorlar. Bunu pek çok siteye yapıyorlar. Biz her türlü yorumu onayladığımız için o şekilde görünüyor.

  25. Hocam yorumlara bakıyorum da hepsi adamların yorumları. Reeder firması kalkmış her sayfadaki sitelere yorum kastırıyor. Bu şekilde yapılan yorumlar aldatıcı yorumlardır. Yorum için de 10’ar TL para vermişler sağa sola bu şekilde yazıyorlar. Kimsenin Reeder kullandığı yok adamlar kendilerini bir şey sanıp milleti sahte yorumlar ile kandırmaya çalışıyorlar..

  26. çok boktan bi teknik servisi var arkadaşlar o yüzden tavsiye etmem telefon olarak güzel ama arıza yaptımı hapı yuttunuz bir arızayı üst üste 4 defa gönderdim hepsınde de 15 er gün gelmedi ve yine hatalı geldi telefon alırken teknik servis hizmetinede dikkat edin

  27. Arkadaşlar bugünkü 3.gün çok detaylı bir şekilde inceliyorum.kamerası çok iyi.zoom yaptığında kumlanma falan yok.gece ISR gece modunda cekiceksin iyi is çıkarıyor.yoksa flassi çok güçlü iyi değil.resmi bogsbiliyor.gece mofunds ki resimler gayet güzel.telefonu alırken metal darbelere karşı kapağı on tsrafinida sarıyor çok kaliteli birşey.arka kapak değil aslında telefonu tamamen saran hatta kendi düğmeleri de dahil olan harika birşey..telefonu kamera pil. Görsellik açısından gene alın.en kral oyunlarivrahat oynstiyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler