Cuma, Nisan 26, 2024

4K Çözünürlüklü Playstation 4 Pro Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

4K TV’ler ve yüksek çözünürlükte performans almak isteyenler için geliştirilen Playstation 4 Pro bugün tanıtıldı. Sony tarafından New York’ta düzenlenen etkinlikte Playstation 4 Pro (PS4 Pro) modelinin teknik özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi de gün yüzüne çıkmış oldu.

Playstation 4 Pro Teknik Özellikleri

Teknik özelliklere değinmeden hemen önce bu konsolun yeni nesil bir konsol olmadığını, sadece bir geçiş konsolu olduğunu belirtmem lazım. Zira Playstation 4 Pro ile 4K oyun oynayabilmek ve VR destekli oyunların keyfini çıkartabilmek mümkün olacak.

Dahili depolama birimi olarak PS4 Pro‘da 1 TB HDD yer alırken, AMD’nin başarılı mimarisi olan Polaris kullanılmış. Sony CPU tarafını değiştirmeye ihtiyaç duymadığı gibi, işlemci saat hızını arttırmak ile yetinmiş. Tek eksik yanı ise konsolda 4K Blu-ray sürücüsü bulunmuyor.

ps4-pro-2
Sadece 4K TV’ler İçin Geçerli Değil

Playstation 4 Pro‘yu satın aldığınızda sadece 4K TV’ler ile görüntü alabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. 4K TV’niz olmadan da 1080p TV’lerde de sağlam grafik farkı elde edilebiliyor. Ayrıca Sony tarafından yapılan açıklamaya göre tüm oyunların 60 FPS‘de çalışacağını söylemişti.

PS4 Pro konsolu satışa çıktıktan hemen sonra tüm oyunlar için konsola uyumlu yamalar yayınlanacak. Sony’nin anlaşmış olduğu pek çok üçüncü parti yazılım ve geliştirici firması bulunuyor. Ek olarak Call of Duty: Infinite Warfare ve Modern Warfare oyunlarının PS4 Pro uyumlu olacağını belirtelim. PS4 Pro için yayınlanan tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

 

PS4 Pro Ne Zaman Çıkacak ?

Konsol severleri yakından ilgilendiren Playstation 4 Pro modeli 10 Ekim tarihinde ön siparişe açık olarak bekletilecek. İlk olarak ABD’de satılacak olan konsolun satış fiyatı da 339 dolar olacak. Türkiye’de bu konsolun 1399 TL ve civarlarında olacağını tahmin ediyoruz.

ps4-pro-3
Playstation 4 Pro Teknik Özellikleri

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler