Cuma, Nisan 26, 2024

Galaxy Note 7’lerin Patlamasına Neden Olan SDI Bataryalar Değişiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung‘un tarihinde unutamayacağı bir kriz ile gündemden düşmüyor. Galaxy Note 7 serisi satışa çıktıktan kısa bir süre sonra, dünyanın çeşitli bölgelerinden Note 7 satın alan kişiler telefonların patladığını veya yandığını Samsung’a bildirmişti.

Kriz patlak verdikten sonra, tüm Note 7‘lerin satışı Samsung tarafından durdurulmuş ve satın alan kişilerin cihazlarının da değişeceği söylenmişti.

Şimdi de Güney Koreli teknoloji devi Samsung, tüm Galaxy Note 7‘lerde kullanılan SDI bataryaları değiştirme kararı aldığı belirtildi.

“Note 7 Satın Alanlar Acele Etmeli”

Samsung firması Galaxy Note 7 serisinden güzel bir gelir elde etmek isterken, bu talihsiz olay başlarına geldi ve batarya kaynaklı yanma ya da patlama sorunlarının önüne geçebilmek için tüm Note 7’leri toplama kararı vermişti. Eğer siz de Note 7 satın aldıysanız aldığınız yere kısa süre içerisinde müracaat ederek bilgi almanız gerekiyor.

Satışların durmasından sonra şirket Samsung SDI bataryaları kullanmaktan vazgeçtiğini duyurdu. Müşteriler için hazırlanan bir değişim ve iade programı uygulanmaya başladığı gibi, geç kalmadan işlemlerinizi tamamlamanızı tavsiye ediyoruz.

samsung-note-7-sdi-batarya
Tüm Galaxy Note 7 Bataryaları Değiştirilecek

Samsung ise Galaxy Note 7 modellerinin %70’inde kullanılan SDI marka bataryaları sökerek Hong Kong üretimi Amperex Technology tarafından geliştirilmiş bataryaları kullanacağı iddia edildi.

Zaten onca satılan cihazların geri toplanıp bataryalarının değişmesi konusunda hemfikirdik. Fakat hangi tip batarya koyulacağı konusunda bir gelişme yoktu. Analistler tarafından Samsung’un batarya kriz bilançosunun 1 milyar dolar ve civarında olacağı konuşuluyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler