Cuma, Mart 29, 2024

530 Dolarlık Huawei Honor Magic yapay zekaya teslim

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin’in en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Huawei, yeni akıllı telefonu Honor Magic için yapay zeka teknolojisini kullanıyor. Aynı zamanda Huawei Honor Magic‘te sekiz kenardan oluşan ilginç bir kavisli ekran tasarımı bulunuyor.

Sektöre girdiği günden beri amiral gemi firmalarını rahatsız eden Huawei, üretmiş olduğu telefonlar ile parmak ısırtmaya devam ediyor. Altın siyah ve porselen beyaz olarak iki farklı renkte üretilen yeni Huawei Honor Magic, WiseScreen olarak adlandırılan ilginç özellikler ile donatılmış. Bu özellik sayesinde kullanıcılar elleri ile gözlerini telefona tanımlayarak ekranı açabiliyorlar. Bir nevi temas etmeden kullanabilme özelliği diyebiliriz.

huawei honor magic 002
Ekstra olarak FaceCode adı verilen psikopat uygulama sayesinde de kullanıcılar telefonu eline aldıklarında kişiyi algılayarak bildirimleri gösterebiliyor. Telefonu sizden başkası eline aldığında ise bildirimler otomatik olarak gizlenerek gösterilmiyor. Farkında mısınız ? Artık akıllı telefon akıllı olmaktan çıktı ve üst düzey teknolojiler sayesinde Hyper seviyesine erişmiş durumda.

Huawei Honor Magic’in teknik taraftaki özelliklerine göz gezdirecek olursak; 2.3 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Kirin 950 işlemcisi gözümüze çarpıyor. Performans tarafında bu işlemcinin kullanılması aslında bize büyük mesajlar veriyor. 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı da cihaz için çok ideal diyebilirim. Batarya tarafında ise 2900 mAh hızlı şarj teknolojili modeli ile piyasaya sürülmeye hazırlanıyor.

huawei honor magic 003
Batarya bittiğinde 20 dakikada %70’lik bir dolum sağlayabiliyor. 2560 x 1440 px çözünürlüğün yanı sıra, 5 inçlik AMOLED ekran gerçekten cuk diye oturmuş. Öte yandan 12 megapiksellik çift arka kamerası ve 8 megapiksellik ön kamerası yine tatminkarlık düzeyini çoktan aşmış durumda. Huawei Honor Magic gerçekten şuanda piyasada bulunan pek çok amiral gemisi telefonu sollayacak türde diyebilirim.

Android 6.0 Marshmallow ile gelen cihaz, kısa süre içerisinde Nougat güncellemesi ile de tanışacak. Yapay zeka ile çalışan bu telefon, karanlık ortama girildiğinde otomatik olarak flaş ışığını açabiliyor. Aynı zamanda otomobil ile sürüş yaparken, sizin araç kullandığınızı algılayıp sürüş moduna otomatik olarak geçiş yapıyor. 25 Aralık tarihinde Çin’de satışa sunulacak olan Huawei Honor Magic, 3700 Çin Yuanı’ndan alıcılarını bekleyecek. Cihazın yurt dışı satış fiyatı ise 530 dolar civarında.

huawei honor magic
Teknik detaylar

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler