Cuma, Nisan 26, 2024

550 Bin TL’lik Kia Stinger Türkiye’de Satışa Sunuldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir süredir ülkemizde satışa sunulması beklenen Kia Stinger sonunda Türkiye’ye geldi. Ancak fiyatı can yakıyor.

Kia’nın 2019 model göz bebeği Stinger sonunda ülkemizde satılmaya başlandı. Lüks özellikler taşıyan Kia Stinger ülkemizde tam 550 Bin TL fiyat etiketine sahip. Bu fiyat oldukça can yakıyor. Gelin önce aracın özelliklerine şöyle bir göz atalım. Sonrada bu araç hakkındaki fikirlerimi sizlere aktarayım. Yazımızın son iki paragrafını okumayı ihmal etmeyin.

kia stinger 2

Kia Stinger Ne Sunuyor!

Kia’nın yeni E Segment modeli Stinger Türkiye’ye giriş yaptı ve dikkatleri üzerine çekti. Lüks bir araç olması amacıyla tasarlanan Stinger tam bir gemi. Gemi derken aracın genişliğinden bahsediyoruz. Keza Stinger 4,8 metrelik uzunluğu 1,8 metrelik genişliği ve 2,9 metrelik aks mesafesi ile konforu ve genişliği içerisinde barındırıyor.

Böylesi bir aracın donanımsal özelliklerine girmek saçma olacaktır. Keza bu araç lüks klasmana girdiği için en kaliteli koltuklar ve en üst düzey özellikler araç içerisinde zaten mevcut. Yani Kia Stinger’da yok yok.

kia stinger 1

Aracın kaputunun altına indiriğimiz zaman 2 tür motor görebiliyoruz ancak Türkiye’de şuan sadece 1 versiyon mevcut. Türkiye’de satışa sunulacak olan model 2.0 Litre dizel 255HP güce sahip bir canavar. Bu canavar 353Nm tork üretecek.

Bu aracı alan yakıtını düşünmez ancak motorun dizel olması nedeni ile araç karma 8.7 litre mazot tüketiyor. Tabi aracın 2.0 olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda bu değer hiçte fazla değil.

kia stinger 3

Şimdi gelelim aracın genel değerlendirmesine. İlk olarak bu aracın segmentindeki diğer araçlara baktığımızda aralarında Mercedes E serisi, BMW 5 Serisi ve Audi A6-A7 gibi araçları görebiliyoruz. Açık konuşmak gerekirse Kia sıfır fiyat konusunda bu üç marka arasında en iyi değeri sunuyor. Ancak Mercedes, BMW ve Audi modellerinin motorları Stinger’ı dörde katlayacak nitelikte. 

Aynı zamanda ülkemiz piyasasında bu araçlar çok satan ve çok tutulan modeller. Yani Kia’nın tüm rakipleri hem çok çok konforlu ve lüks hemde tüketiciler tarafından daha çok tercih ediliyor. Kia bu araçlara nazaran daha uygun fiyatı ile alınabilir nitelikte. Ancak karar yine tüketiciye kalıyor…

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler