Perşembe, Nisan 25, 2024

900 Beygir Gücündeki Canavar SUV: Brabus G65!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Brabus tarafından elden geçirilen Mercedes-AMG G65 tam bir canavara dönüştü. Şimdiye kadar gelmiş geçmiş en güçlü SUV olacak olan G65, sizi çok şaşırtacak.

Mercedes tarafından üretilen G65, Brabus tarafından modifiye edilerek çok çok özel bir hale getirildi. Şimdiye kadarki en güçlü SUV olan G65 tam bir canavar. Brabus tarafından modifiye edilen G65, tam 900 beygir gücünde.

Brabus g65 1 1 1 min

Bazı kişilerin aklında “ Brabus ne ? ” gibi sorular oluşabilir. Brabus, Mercedes marka araçları fabrika’dan çıkar çıkmaz alıp iç, dış ve motor modifikasyonları yaparak özelleştirilmiş hale getiren bir firmadır. Fabrikadan çıkan bazı Mercedes araçları AMG şeklinde modifiye edilirken bazıları ise Brabus tarafından modifiye ediliyor.

AMG donanımlı Mercedes araçlarının normal Mercedes’lere  göre daha güçlü motorlarının ve daha şık tasarımlarının olduğunu biliyoruz. Brabus ise AMG donanımın daha üstü olarak daha güçlü motor ve daha şık tasarımlar sunuyor.

Brabus g65 2 1 1 min

İşte 900 Beygirlik Canavar: Brabus G65!

Öncelikle aracın en dikkat çeken özelliği olan motordan başlamayı uygun buldum. Fabrika çıkışı olaran 6 litrelik çift turbolu V12 motoru ile gelen G65, Brabus tarafından özelleştirilerek 6.3 litrelik çift turbolu V12 motoru ile geliyor. 

Yaklaşık 900 beygir gücündeki bu canavarın 1500 Nm tork ürettiği söylenirken, araç elektronik olarak en fazla 1200 Nm tork güç verebilecek. Bunun güvenlik sebebiyle olduğu düşünülürken motorun tam zevkinin yaşanmayacağıda söylenebilir.

Brabus g65 1 1 min

Fabrika çıkışlı G65’in maksimum hızı 230 km/h idi. Brabus güçlü motoru sayesinde bu rakamı 270 km/h‘e çıkarıyor ve fabrika çıkışlı G65’in 0-100’ü 5.3 saniye olarak ölçülürken; Brabus G65’in ise 0-100‘ü 3.9 saniye olarak ölçüldü. Buda demek oluyor ki maksimum hızda +40 km/h bir fark oluşurken; 0-100’de ise 1.4 saniyelik bir fark oluşuyor. Bu rakamlar bir SUV için çok çok fazla. Torkun tamamını kullanmayan bir araç için bile gayet güçlü denilebilir. Torkun tamamını kullansa bu değerlerde epey farklılık olurdu.

Body kit (gövde kiti) ile birlikte 12 santimetre genişleyen Brabus G65 gayet heybetli duruyor. Standart alaşım jantlar yerine 23 inçlik döküm jant kullanan Brabus, lastiklerinde de Yokohama’yı tercih etmiş. Bu koca lastikleri durduran fren mekanizmasına ise ” Bir SUV için şimdiye kadar üretilen en büyük fren mekanizması ” lakabını eklemiş.

Brabus g65 3 1

İç tasarımda ise en lükse giden Brabus, neredeyse tüm kabinde deri kaplama kullanmış. Bardak tutucular, ısıtmalı ve soğutmalı koltuklar kullanan Brabus , yine G65’ten farklı olarak arka tarafta 4.3 inçlik bir ekran kullanmış.

Aracın fiyatına gelecek olursak Türkiye’de Mercedes G65’ler 1 Milyon TL’den satılıyor. Sadece 10 adet üretilecek olan Brabus G65’in fiyatı 800 Bin Dolar olarak belirlenmiş. Yani G65’in hemen hemen 4 katı. Brabus G65, 14 Eylül‘de yani bugün halka açılan Frankfurt Otomobil Fuarı 2017‘de boy gösterecek.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler