Cumartesi, Temmuz 27, 2024

A101 Şimdide Elektrikli Araç Satıyor: Volta EV1 Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilgisayar çevre birimleri, drone, kamera derken A101 market zincirlerinde sürpriz ürünler görmeye başladık. Geçtiğimiz aylarda market zincirinde bir teknenin bile satışa çıktığını görmüştük. Bundan sonraki noktada ne olur derken bu kez A101 market zincirlerinde elektrikli araç satışı başladı.

Bir kere baştan belirtelim araç öyle sandığınız gibi lüks bir elektrikli otomobil değil. Biraz daha elektrikli motosiklet modellerine benzeyen bir araç diyebiliriz. Citroen’in Ami modelini andıran bir mini elektrikli.

Dilerseniz aracın özelliklerine ve satış detaylarına geçelim. A101 bu kez nasıl bir sürpriz yapmış görelim.

A101, Volta EV1 Elektrikli Araç Satışlarına Başlıyor

Yeni yayınlanan aktüel ekine baktığımız zaman, market zincirinde bu kez Volta EV1 elektrikli otomobil modelinin satışa çıkacağını görüyoruz. Tam anlamıyla otomobil demek içimden gelmiyor ama Citroen Ami’yi de düşününce bu modelin de aynı sınıfta yer alması doğal.

Satış sayfasına baktığımız zaman ise elektrikli aracın satış fiyatının 120 bin TL olarak belirlendiğini görmekteyiz. Bu fiyat araç için değerlendirme yapıldığı zaman iddialı. Zira resmi sayfaya baktığımız zaman aracın asıl fiyatının 158.990 TL olduğunu görüyoruz. Güzel bir indirim olarak düşünülebilir ama tabii ki ana fiyat yine yüksek bir seviyede kalıyor.

Volta EV1 elektrikli

Volta EV1 Nasıl Özelliklere Sahip?

Şehir içi kullanıma odaklanan basit bir elektrikli araçla karşı karşıyayız diyebiliriz. %10 ÖTV oranı ile gelen elektrikli araç 45 km maksimum hız değerine sahip. Motor gücü ise 2.0 Kw olarak belirlenmiş. Motorun torku ise sadece 4.5 Nm.

Volta EV1 elektrikli

Aracın motorunun küçük olduğunu düşünecek olursak, serinin hafif dört tekerlekli motorlu araç olarak anılmasına normal diyebiliriz.

Gelelim batarya kısmında. Volta EV1 72V 58AH değerinde bir bataryaya sahip. Bu batarya ile araç, 63 km maksimum menzil değeri sunuyor. Ama tabii ki batarya süresi sürüşe göre değişiklik gösteriyor. Aracın tam şarjı için gereken sürenin ise 7-8 saat aralığında olduğunu belirtelim.

Volta EV1 elektrikli

Son olarak modelin boyutlarından da söz etmek istiyorum. Mini bir elektrikli olan Volta EV1, 2300 mm uzunluk, 1090 mm genişlik ve 1645 mm yükseklik değeriyle geliyor. Toplam ağırlık ise 415 kg seviyesinde. Bu değerlerle beraber aracın azami taşıma kapasitesi de 163 kg olarak açıklandı.

Volta EV1 elektrikli

Ek Detaylar

  • Ön ve Arka Frenler: Disk fren
  • Aktarma Tipi: Diferansiyel motor
  • Kişi Sayısı: 2
  • 4.7 inç TFT gösterge ekranı
  • 2 hoparlörlü ses sistemi
  • Açılabilir sunroof
  • Ön ve arka emniyet kemeri
  • Viraj denge sistemi
  • Dönüşü kolaylaştıran diferansiyel sistem
  • Elektrikli yan camlar
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

6 YORUMLAR

  1. iyide araç 3 kişilik değilmi 70 kilo’dan hesaplasak 210 kilo eder araçta malzeme taşındığını vesaire düşünürsek en az 250 kilo taşıması gerekmezmi

  2. Bir togg değil ama biryerden başlamak lazım her şey yeni bir şeyi başlatır. Elektrik ekolojik açıdan bakıldığında iyi inşallah alanlar çevreyi başka türlü kirletmeden kullanır hayırlı olsun

  3. elektrikli 3 kisilik motorunun bile 180 kg taşıdığını düşünürsem taşıma kapasitesi az ama benim gibi küçük çocuğu olan qnneler icin ideal gibi ama raptor tarzı araçlarda daha uygun fiyat var 70 80 bandına kadar düşüyor bu tarz araçlar kendi markasına fiyat iyi olsada başka bi markada daha uygun aynı tarz araçlar var mesela raptor araçlar piyasada 80 ila 120 qrasi bu markalarla anlaşıp daha uygun satabilir A101 hoş satsa ne olacak ilçe başına 1 araç gönderiyor şubelerine sabahtan dikiliyor herkes yüklendiği için sistem çöküyor ve sisteme kim ulasabildiyse o alıyor aracı bir ilçenin 500bin nüfusu var en az biraz logo gibi a101 den araç alabilmek 2 hafta üst üste motor geldi ama sistem qcilmqdigindan ikisininde alamadım gittim bayiden andım 6 bin fazla verip eksiklerinizde bunlar A101 AILESI Bilin istedim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler